Știrile 60m.RO

Andrușceac (AUR): Resursele naturale aparțin poporului român. Vrem să naționalizăm energia

Deputatul AUR Antonio Andrușceac a criticat dur alianța PSD-PNL pentru faptul că a subminat economia națională. Românii au ajuns să plătească prețuri uriașe la energia electrică și să cumpere alimente mai scump decât alți cetățeni europeni. Acest lucru este posibil deoarece România nu are conducători, ci simpli executanți ai ordinelor de la Bruxelles, a punctat deputatul AUR, în cadrul emisiunii România la raport. Andrușceac a arătat că singura soluție este naționalizarea sectorului energetic, pe modelul țărilor occidentale.

Deputatul AUR susține că PSD și PNL s-au asigurat de faptul că nu vor fi trași la răspundere pentru subminarea economiei naționale prin dezincriminarea acestei infracțiuni. El a subliniat că datoria politicienilor este acea de a crea bunăstare pentru poporul român și a de apăra interesul naționale. Orice faptă care aduce atingere acestor idealuri înseamnă înaltă trădare și ar trebui pedepsită prin lege.

Antonio Andrușceac a subliniat că regimul Iohannis nu are soluții pentru criza în care ne aflăm, ci doar aplică măsurile dictate de la Bruxelles. Cea mai recentă dovadă în acest sens este decizia Guvernului de a reduce cu 15% plafonul până la care prețul energiei va fi compensat – ori, Comisia Europeană a propus reducerea consumului de energie cu 15% răspuns la șantajul energetic al Moscovei.

„Italia, Franța, Marea Britanie au naționalizat 100% tot ce înseamnă energie, iar Électricité de France are în subordine toți producătorii. În momentul în care alții fac asta, noi vindem Mintia cu 70 de milioane de euro, mai puțin decât prețul dintre vânzare și retehnologizarea pe care a suferit-o. Ori, asta înseamnă trădare. Au scos din lege prevederea care îi ducea la pușcărie pentru subminarea economiei naționale și pentru înaltă trădare.

Resursele naturale ale solului și ale subsolului aparțin poporului român. Datoria noastră este acea de a crea bunăstare pentru statul român. Vrem să naționalizăm energia, să eliminăm verigile care căpușează sistemul”, a declarat deputatul Antonio Andrușceac.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button