Social

Andrei Rațiu: Această calificare să fie doar începutul

Fotbalistul Andrei Raţiu a declarat, miercuri seara, după ce România a încheiat Grupa E de la EURO 2024 pe primul loc, că de acum înainte el şi colegii săi vor trage şi mai tare, iar această calificare o să fie doar începutul.

„Suntem împreună cu suporterii, calificarea aceasta este şi a lor. Le transmitem că de acum o să tragem şi mai tare pentru ca această calificare să fie doar începutul. Acum e bucurie şi orice adversar ar veni acum e bun pentru că am reuşit să trecem de grupe”, a spus Raţiu la postul Pro Arena.

„Am tras de noi şi am obţinut egalul care ne-a fost bun pentru a termina grupa pe primul loc. Dinaintea meciului ştiam că trebuie să luptăm cu orice şi oricine ca să ne atingem scopul. Nu ne-a interesat că plouă, că adversarii joacă dur sau că terenul e prost”, a adăugat Andrei Raţiu.

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, din postura de câştigătoare a Grupei E, după 1-1 (1-1) cu Slovacia, miercuri seara, pe Frankfurt Arena.

Tricolorii au trecut pentru a doua oară de faza grupelor, după ediţia din 2000, însă acum au reuşit să termine pe primul loc.

Slovacia, care s-a calificat şi ea în optimi, de pe locul al treilea, a deschis scorul prin Ondrej Duda (24), dar România a egalat din penalty, prin Răzvan Marin (37).

România, care va juca în optimi pe 2 iulie, cu a treia clasată din Grupa A, B, C sau D, nu va putea conta în acel meci pe Nicuşor Bancu, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button