EconomiePrima PaginăȘtirile 60m.RO

România va pierde, de la anul, 4 miliarde de euro anual

Până să ajungă România să cheltuie cele 33 de miliarde de euro pe care îi vom primi de la UE, pierdem 4 miliarde de euro din banii noștri.

https://www.facebook.com/60m.RO/videos/603999420219341/

Economia României suferă de o boală gravă, deficitul comercial, adică importăm mai mult decât producem. În 2019 s-au cheltuit pe importuri cu 17 miliarde de euro mai mult decât am încasat pe bunurile exportate.

Guvernul a cheltuit și el cu 10 miliarde de euro mai mult decât a putut să strângă.

Cu toate acestea economia a continuat să crească datorită investitorilor străini care aduc bani în țară, datorită românilor plecați la muncă în străinătate care trimit și ei bani în România și datorită Guvernului care se împrumută de la bancheri.

Cel mai mare plus l-au adus exportatorii români de servicii care au reușit să exporte cu 8,5 miliarde de euro mai mult decât s-a cheltuit pe importul serviciilor.

Astfel că supraviețuirea economiei românești este datorată în mare parte acestor exportatori de servicii care reusesc să compenseze risipa guvernanților și consumul românilor de mărfuri străine.

Mai mult de jumate din excedentul de 8,5 miliarde de euro al comerțului extern cu servicii se datorează transportatorilor (4,34 miliarde de euro) iar o treime vine din comerțul cu servicii IT și de comunicații (3 miliarde de euro).

O sursă majoră de deficit este turismul, unde pierdem anual 2 miliarde de euro din cauza românilor care preferă sa-și facă vacanțele în afara țării.

Transportatorii aduc în țară mai mulți bani decât investitorii străini și achită peste 40% din datoriile Guvernului create într-un an.

”Fiecare al patrulea leu pierdut din comerțul de bunuri se întoarce din comerțul cu servicii de transport și fiecare 4 lei din 10, cheltuiți de Guvern peste propriile venituri, se întorc din excedentul comerțului cu servicii de transport”, avertizează Petrișor Peiu, analist.

Printr-un nou pachet normativ adoptat de europarlamentarii din Comisia pentru Transport și Turism a Parlamentului European (TRAN), în data de 8 iunie 2020, veniturile transportatorilor români se vor înjumătății.

Noul act normativ intitulat Pachetul de mobilitate nr. 1 va duce la pierderea a 4 miliarde de euro.

„Alianță Auto Europeană” (European Road Alliance) formată din 8 state UE: Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Luxemburg și Suedia, la care se adaugă Norvegia, a impus prin presiuni politice acest pachet care este de fapt ”un set de îngrădiri majore ale liberei circulații de bunuri și de persoane pe piața europeană”, după cum afirmă analistul Petrișor Peiu, pentru spotmedia.ro.

Una din măsurile adoptate în acest pachet legislativ European, obligă camioanele să se întoarcă acasî la fiecare 8 săptămâni.

”Această obligație nu creează nicio problemă pentru un camion înmatriculat în Germania sau Austria, aflate geografic în centrul Europei, dar pentru un camion din România duce la o medie de 6 zile pierdute la fiecare 8 săptămâni, ceea ce se traduce în pierderi de cifră de afaceri de 10-14%. Revenirea în România la fiecare 8 săptămâni ar însemna 1.000 de camioane în plus zilnic pe drumurile europene și la frontiere, fără nicio justificare economică”, afirmă Peiu.

Imediat după publicarea pachetului normativ se va impune întorcerea acasă a șoferilor odată la 3-4 săptămâni și li se va interzice efectuarea repaosului săptămânal normal în cabină.

”Peste 60.000 de șoferi vor trebui să se întoarcă acasă la fiecare 3 sau 4 săptămâni, fapt  ce va necesita creșterea capacității de transport și conform estimărilor ar însemna până la 400 de noi zboruri cu avionul sau 1.200 de autocare sau o alternativă între aceste 2 moduri de transport în vederea transportării între 2.000 – 3.000 șoferi zilnic”, calculează Petrișor Peiu.

Ramura la care sunt și românii competitivi, transportul de marfă pe distanțe lungi, va fi reformată în dezavantajul României și va duce la pierderea a 4 miliarde de euro anual.

Ce păzesc cei 33 de europarlamentari români de la Strasbourg și Bruxelles?

  • Dan Tanasă (AUR): „35.000 de euro pentru tăcere: judecătorii CCR își încasează ‘bonusul’ de obediență!”
    Judecătorii Curții Constituționale își pregătesc câte 35.000 de euro de fiecare, acesta este tainul pe care il primesc pentru obediența față de partidele care i-au numit în funcție și față de sistemul pe care l-au reprezentat, în timp ce milioane de români își strâng cureaua, plătesc taxe tot mai mari și li se îngheață salariile, transmite purtătorul de cuvânt al AUR, Dan Tănasă. „Este un afront direct la adresa celor care muncesc cinstit și primesc austeritate în schimb. Într-o Românie sugrumată de criză, unde toată povara cheltuielilor aberante din banul public este pusă tot pe săpatele românilor, o clică privilegiată din …
  • Sinodul BOR condamnă refuzul „nejustificat și abuziv” al autorităților ucrainene de a recunoaște „Biserica Ortodoxă Română din Ucraina”
    Membrii Sinodului Patriarhiei Române, reuniți la București în zilele de 1 și 2 iulie, au adoptat astăzi mai multe decizii, iar una dintre ele se referă la soarta românilor din Ucraina, care nu sunt lăsați să adere la Biserica Ortodoxă Română. Înalții ierarhi consideră că refuzul autorităților de la Kiev de a înregistra acest cult pe teritoriul Ucrainei este „nejustificat și abuziv”, deoarece vine în contradicție chiar cu legislația ucraineană. În pofida acestui fapt, membrii Sinodului dau asigurări că Patriarhia Română va continua să sprijine comunitatea ortodoxă românească din Ucraina. „A luat la cunoștință (Sinodul BOR – n.n.) cu mâhnire …
  • Anca Alexandrescu, reacție dură după apariția unui nou dosar pentru Călin Georgescu: „Este un circ ieftin, pentru a acoperi exact mizeriile care se întâmplă la guvern”
    Pe fondul tensiunilor economice și sociale tot mai accentuate, autoritățile continuă ofensiva împotriva lui Călin Georgescu. Anca Alexandrescu atrage atenția asupra unui nou dosar pregătit de procurori și acuză că totul este o diversiune menită să distragă atenția de la deciziile dezastruoase ale guvernului. Un nou dosar penal, al cincilea la număr, este în pregătire împotriva lui Călin Georgescu, urmând să fie trimis Judecătoriei Sectorului 1. În timp ce opinia publică este bombardată cu informații legate de anchetele împotriva acestuia, în spatele scenei, guvernul pregătește măsuri care ar putea avea un impact devastator asupra populației. Anca Alexandrescu, jurnalistă și realizatoare …
  • Băsescu ar putea primi vila din Aviatorilor pregătită pentru Iohannis. RA-APPS a pompat 4 milioane de euro în imobilul de lux
    Secretomanie în jurul vilei de lux din Bulevardul Aviatorilor 86, unde ar fi trebuit să locuiască fostul turist de la Cotroceni, Klaus Iohannis. Surse Realitatea PLUS spun că imobilul de lux în care RA-APPS a pompat până acum 4 milioane de euro din banii cetățenilor români ar putea fi ocupată chiar de către Traian Băsescu.  Renovările sunt încă în toi, iar potrivit acelorași surse, până în acest moment a fost investită suma de 4 milioane de euro, din banii contribuabililor. Însă, costurile totale ale vilei din Aviatorilor s-ar ridica undeva la 9 milioane de euro, care vor fi suportate tot …
  • Mesajul lui George Simion la aflarea veștii trimiterii lui Călin Georgescu în judecată: „Arată CLAR fața dictatorială a acestui regim
    Scena politică românească este în flăcări după ce Călin Georgescu a fost trimis în judecată. Liderul AUR, George Simion a reacționat prompt, printr-un mesaj pe pagina sa de socializare. George Simion a criticat dur actuala clasă politică, pe care a catalogat-o drept una dictatorială:„Trimiterea în judecată a lui Călin Georgescu arată CLAR fața dictatorială a acestui regim. Românii îi urăsc sincer iar răspunsul lor e anularea și fraudarea alegerilor și arestarea “capilor”.JOS DICTATURA!”, a scris liderul AUR pe pagina sa de Facebook. Călin Georgescu, candidatul interzis de sistem la alegerile prezidențiale, a fost trimis, miercuri, în judecată pentru promovarea cultului …
  • România bagă miliarde în reconstrucția Ucrainei, în timp ce drumurile și spitalele proprii se prăbușesc
    În plină criză internă, cu spitale în colaps, școli degradate și drumuri impracticabile, autoritățile de la București anunță cu entuziasm planuri ambițioase de reconstrucție pentru Ucraina. Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a lăudat parteneriatul româno-italian în domeniul infrastructurii și a subliniat că România va deveni un punct-cheie în refacerea țării vecine. Tot mai multe resurse sunt direcționate spre infrastructura din est, în timp ce regiuni întregi din România rămân uitate de lume. Oficialii români își orientează tot mai mult atenția și resursele către Ucraina, promovând proiecte masive în parteneriat cu Italia, în numele reconstrucției. În cadrul conferinței …
  • TVA o să crească la 21%. Ce escrocherii mai pregătește Bolojan
    Statul nu mai are bani, Uniunea Europeană pune presiune, iar Guvernul Bolojan se îndreaptă către mult anunțata creștere de taxe și impozite. Cel mai mare impact va avea creșterea TVA la 21%, care va scumpi absolut totul. Măsurile fiscale au devenit mai dure peste noapte! Potrivit unui document obținut pe surse de 60M.RO, cota generală de TVA ar putea crește la 21% chiar de la 1 august, nu de la 1 octombrie așa cum se anunțase inițial. În plus, pensionarii cu venituri mai mari de 3.000 de lei ar putea fi puși la plata CASS. Documentul ar fi cel trimis …
  • Guvernul austerității cu 18 consilieri: Bolojan îl readuce pe omul lui Iliescu în echipa sa
    Deși predică austeritatea, premierul Ilie Bolojan conduce un aparat administrativ supradimensionat, format din 18 consilieri și cinci vicepremieri. Printre aceștia se regăsește și Victor Opaschi, un personaj controversat, asociat cu epoca Ion Iliescu și criticat intens pentru lipsa de transparență și gestionarea discreționară a fondurilor publice în domeniul cultelor. Nominalizarea lui Opaschi contrazice flagrant mesajele de reformă și eficiență promovate de actualul guvern. Premierul Ilie Bolojan, cel care a revenit la conducerea Guvernului cu promisiuni ferme de reformă, responsabilitate fiscală și reducere a birocrației, pare că predică una și practică alta. În ciuda apelurilor constante la austeritate, echipa premierului numără …
  • Patriotul Călin Georgescu a fost trimis în judecată
    Patriotul Călin Georgescu, candidatul interzis de sistem la alegerile prezidențiale, a fost trimis, miercuri, în judecată pentru promovarea cultului unor persoane vinovate de crime de război. Vineri, fostului candidat la alegeri i-a fost schimbată încadrarea din suspect în inculpat, în dosarul în care este cercetat pentru propagandă legionară, fiind acuzat că a reprodus într-o emisiune TV un citat din Corneliu Zelea Codreanu. Procurorul de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Marius Iacob, a anunțat, miercuri, că a terminat ancheta în cazul lui Călin Georgescu și că l-a trimis în judecată pentru infracțiunii de promovare în public …
  • IMM România: Creșterea taxelor fără o analiză atentă poate provoca un efect de bumerang asupra bugetului
    În cadrul unei conferințe dedicate dialogului social și relației cu mediul de afaceri, reprezentanții IMM România au atras atenția asupra riscurilor unei majorări de taxe realizate fără o analiză temeinică. Președintele de onoare al organizației, Florin Jianu, a subliniat că astfel de măsuri pot reduce consumul și pot afecta negativ veniturile statului. Participanții au discutat despre nevoia unui cadru legislativ predictibil, despre importanța colaborării între stat, patronate și sindicate, precum și despre rolul prevenției în sprijinul antreprenorilor. Creșterea taxelor fără o analiză serioasă riscă să inhibe consumul și să creeze un efect de bumerang asupra bugetului public, a avertizat Florin …
Back to top button