Politică

Andrei Bădin: Baroneasa tupeistă de Botoșani

de Andrei Bădin

Vorbim zilele astea de scandalurile 2 mai și de drama din Spitalul din Botoșani. De fapt zilnic se întâmplă drame mai mult sau mai puțin mediatizate în România. De unul neștiut a vorbit fostul ministru de externe Titus Corlățean: un diplomat din Ministerul român de externe nu a găsit un oncolog și a murit la 53 de ani.

Marți seara am fost în emisiunea Ancăi Alexandrescu de la Realitatea, unde printre altele am purtat un „dialog” cu ghilimele de rigoare cu șefa Consiliului Județean Botoșani, Doina Fedorovici (PSD).

I-am pus câteva întrebări punctuale doamnei care are în administrare Spitalul: De ce l-a susținut să fie manager pe un lăcătuș mecanic care apoi a devenit contabil după ce l-a susținut să fie secretar de stat la Turism? E mai performant la turism sau la sănătate? Nu a existat un răspuns. Câți angajați are Spitalul? Doamna a spus undeva pe la 2000 și… Am întrebat 2000 sau 2500 așa cum spune presa? Nu a știut să răspundă. Care e bugetul Spitalului votat de doamna în Consiliul Județean? Nu a știut să răspundă. Care e procentul salariilor în bugetul Spitalului? Nu a știu să răspundă. Sau nu a vrut că acolo mie îmi pute a faliment… Peste 60% din buget merge pe salarii.

Doamna s-a fofilat discret prin Parlament și apoi în fruntea Consiliului Județean, dar de asta ne vom ocupa cu altă ocazie.

Întrebată dacă are vreun regret despre moartea tinerei a spus doar: „Condoleanțe” și că unii din spital (vreo 3) au fost suspendați până la finalizarea cercetărilor.

Ceea ce m-a șocat: nu a spus că își cere scuze!

Doamna sau mai bine zis tovarășa nu a avut nici un pic de empatie față de drama tinerei. Nimic. În tot timpul intervenției a susținut că lăcătușul mecanic pe care l-a numit manager de spital e un bun „specialist” în chestiuni de muncă. Nu a reușit să explice ce legătură are personajul cu turismul și sănătatea. Dar vom căuta legăturile…

Ca și în cazul 2 mai și în celelalte: toți oficialii trimit Corpul de Control, în 3 zile românii uită și afacerile merg înainte.

Amin!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button