Politică

Anca Alexandrescu, despre dezvăluirile privindu-l pe Nicuşor Dan: „Dacă este real e game over”

„Dacă este real e…game over”, a scris, pe Facebook, jurnalista Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii „Culisele Statului Paralel” de la postul tv Realitatea Plus, cu referire la dezvăluirile de ultimă oră privindu-l pe Nicuşor Dan.

Un document BOMBĂ intrat în posesia Realitatea PLUS aduce acuzații grave la adresa primarului Capitalei, Nicușor Dan. Conform acestui document, Nicușor Dan ar fi colaborat cu Securitatea înainte de olimpiada internațională de matematică din 1988, desfășurată în Australia.

Documentul relevă că Nicușor Dan a furnizat două note informative despre unul dintre colegii săi. Mai mult, se sugerează că actualul primar a manifestat dorința de a colabora cu Securitatea, oferindu-se să devină informator.

Conform documentului exploziv, Nicușor Dan nu s-a limitat doar la a furniza informații despre colegi, ci a turnat și un profesor. În total, se precizează că trei persoane au fost vizate de aceste informări: doi colegi și un profesor.

Ca reacţie, Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, spune că nu a avut vreun angajament de colaborare cu Securitatea, precizând că CNSAS a emis două adeverințe în acest sens, în 2012 și 2017. 

  • “Față de documentul “Raport privind încadrarea informativă a cetățenilor care se deplasează în Australia cu ocazia Olimpiadei Internaționale de Matematică” care a început să circule în presă fac următoarele precizări:

– am plecat din România de trei ori înainte de 1989: la Balcaniada de Matematică din 1987 (Grecia) și la Olimpiadele Internaționale de Matematică din 1987 (Cuba) și 1988 (Australia);
– în relația cu autoritățile statului de atunci am avut doar acele interacțiuni obligatorii conform legislației din acei ani pentru toți românii care călătoreau în străinătate;
– nu am avut vreun angajament de colaborare cu Securitatea, de altfel, CNSAS a emis două adeverințe în acest sens, în 2012 și 2017;
– documentul prezintă mai multe neconformități faptice.”, spune Nicușor Dan.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button