Vreo diferență? PSD s-a ridicat pe morții revoluției, USR pe victimele de la Colectiv

Două partide aparent diametral opuse, în realitate foarte asemănătoare: PSD și USR.
Dar asemănarea ajunge și la nivel de detaliu: cum au reușit cele două partide să apară pe scena politică și cine este în spatele lor?
Anii vor scoate în evidență adevăratele interese, pe moment ascensiunea USR este prea cotidiană ca să poată fi supusă criticii istoriei.
În 1989 românii au ieșit spontan în stradă și au luptat pentru libertate. Mulți dintre ei și-au găsit sfârșitul sub gloanțe. După haosul inițial un grup organizat, apoi organizat politic, a pretins puterea, asta deși în primele zile ale revoluției nu a avut nici un aport. Ulterior și-a asumat toată revoluția și puterea în stat.
În 2015 o nouă revoluție a avut loc: incendiul de la Colectiv a reprezentat doar flacăra care a aprins focul. Românii erau nemulțumiți de 25 de ani de jaf organizat de partidele politice. Și atunci românii au ieșit în stradă și vocea lor s-a făcut auzită. Însă pe victimele de la Colectiv un nou partid și-a consolidat poziția și a furat mesajul celor din stradă. #Rezist nu este USR ci mesajul românilor nemulțumiți.
La acel moment Victor Ponta, cu o abilitate politică deosebită, s-a dat într-o parte pentru a nu deveni ținta mulțimii nemulțumite. O decizie greu de luat când te afli în vârful tării, dar logică.
Atunci partidele au dat puterea unor personaje care nu au existat pe scena politică, dar care se ridicau politic susținuți: Dacian Cioloș, un cvasinecunoscut, era pus de PSD să conducă țara ca și tehnocrat.
De aici a început ascensiunea USR, un partid ce nu s-a ferit să calce pe victimele de la Colectiv pentru a capitaliza politic.