Analist politic de la Chișinău: Dodon nu reprezintă interesele Rep. Moldova, ci ale Rusiei

„Acest gest denotă faptul că Dodon nu reprezintă interesele R. Moldova, ci ale Rusiei”. Astfel a comentat Nicolae Negru, analist politic de la Chișinău, participarea președintelui Igor Dodon și a celor 75 de militari din Republica Moldova la parada de la Moscova.

„Nu mai vorbim de faptul că acum pe timp de pandemie e periculos pentru acești militari. Pe plan politic, e un fel de gest triumfal al lui Igor Dodon ca să demonstreze foștilor și actualilor parteneri de coaliție cine e stăpânul. Nu e prima dată când Dodon evoluează în rolul de cățeluș al lui Putin. Trebuie să spunem că la Moscova Dodon nu e stimat, se ironizează pe seama lui. E un fapt rușinos această plecare a lui Igor Dodon la Moscova”, a menționat Nicolae Negru pentru Radio Chișinău.

La rândul său, istoricul Anatol Petrencu a atras atenția asupra faptului că de această paradă, în vreme de pandemie, are nevoie Vladimir Putin, care vrea să le dea motive rușilor să vină la referendumul de modificare a Constituției, prin care va putea conduce Rusia până în 2036.

Vladimir Putin a decis ca parada militară de pe 9 mai anulată din cauza pandemiei de coronavirus să aibă loc pe 24 iunie, pentru a marca 75 de ani de la victoria în al Doilea Război Mondial. Reprezentanții administrației prezidențiale de la Chișinău au declarat că președintele Igor Dodon va participa la acest eveniment.

%d blogeri au apreciat: