Internațional

Ambasadorul rus la București acuză: Teritoriul României este folosit pentru tranzitul de arme pentru Ucraina

Teritoriul României este utilizat activ pentru tranzitul de arme pentru Ucraina din țări terțe, a declarat ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, într-un interviu pentru ziarul „Izvestia”, publicat miercuri, notează Rador.

„Autoritățile oficiale române evită cu grijă menţionarea acordării oricărei asistențe militare Ucrainei. În același timp, teritoriul țării este utilizat activ pentru tranzitul armelor din țări terțe, care deseori poate fi observat literalmente cu ochiul liber. ‘…’ În nord-vestul României, compania germană Rheinmetall creează deja o întreprindere de reparații pentru repunerea în funcţiune a tehnicii grele ucrainene avariate în luptă” – a spus el.

Ambasadorul a mai subliniat că posibila instruire a piloților ucraineni pe avioane de vânătoare F-16 în România „stârneşte îndoială”, întrucât Bucureștiul a achiziționat recent aceste aeronave din Portugalia și Norvegia și „este puţin probabil să aibă potențialul necesar”. Menţionăm că, la sfârșitul lunii iunie, ziarul „Politico” a anunţat că țările occidentale analizează posibilitatea pregătirii piloților ucraineni de a pilota avioane de luptă F-16 în România.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button