Internațional

Ambasadorul rus în Polonia susține că i s-a oferit protecție în schimbul denunțării acțiunilor Moscovei

Ambasadorul rus în Polonia, Serghei Andreev, a fost invitat de Ministerul de Externe al republicii să condamne politica autorităților ruse. Diplomatul a declarat, la ieșire, că i s-a promis sprijin în cazul în care denunță acțiunile propriului guvern.

„S-a spus deschis: „Aici slujești regimul criminal [al președintelui rus Vladimir] Putin, dar dacă dorești să te disociezi de el, să îl condamni, atunci aici, în lumea liberă, există toate posibilitățile pentru acest lucru, iar noi suntem gata să te sprijinim”. Aceasta este un fel de abordare de recrutare. Este pentru prima dată în practica mea. Nu am mai întâlnit până acum o asemenea obrăznicie și grosolănie”, a spus el, potrivit agenției ruse Tass.

Potrivit lui Andreev, Ministerul polonez de Externe este conștient de poziția fermă a diplomaților ruși. „Ideea a fost exact că diplomații ruși din Polonia au posibilitatea, dacă vor să se exprime împotriva autorităților lor, să o facă în orice moment, iar acest lucru va întâmpina sprijinul autorităților poloneze și al publicului”, a spus el.

Anterior, Andreev a fost convocat la Ministerul polonez de Externe, unde i s-a comunicat poziția Varșoviei cu privire la anexarea la Rusia a republicilor populare Donețk și Luhansk, a regiunilor Zaporojie și Herson. În replică, ambasadorul rus i-a înmânat reprezentantului Ministerului de Externe textul discursului președintelui rus Vladimir Putin din 30 septembrie. Potrivit lui Andreev, Ministerul de Externe nu i-a înmânat nicio notă sau document pe suport de hârtie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button