Magazin

Ambasadorul României a cerut scoaterea unui jurnalist de pe postul ESPN

Jose Ramon Fernandez, jurnalist la ESPN Mexic, a avut o ieşire jignitoare la adresa românilor, când a comentat incidentul de la Paris. El a afirmat că românii nu înţeleg rasismul, deoarece „au o gândire învechită”.

„Românii nu înţeleg. Sunt foarte încuiaţi şi departe de ce înseamnă Europa Centrală. Ei au o gândire învechită, e foarte dificil.”

În replică, Ionuţ Vâlcu, ambasadorul interimar al României în Mexic, a luat atitudine şi a trimis o scrisoare postului ESPN.

Vâlcu cere retragerea de pe post a jurnalistului Jose Ramon Fernandez, plus scuze publice. „Comentând recentul caz în care este implicat arbitrul Sebastian Colţescu şi care în prezent este investigat de UEFA, domnul Ramon Fernandez a făcut următoarele afirmaţii: Este păcat, dar sunt oameni în jur… românii, de exemplu, ei nu înţeleg asta (n.r. – rasismul). Sunt oameni foarte încuiați, foarte departe de blocul central european şi continuă să gândească la fel ca înainte. În plus, moderatorul este de acord cu el şi susţine aceste declaraţii prin a-i spune: Da, sunt de acord”, este argumentația ambasadorului Ionuț Vâlcu.


„Suntem surprinși și decepționați de comentariile lui Ramon Fernandez, mai ales că vin din partea unui jurnalist consacrat. Putea să trateze cu mai mult profesionalism respectiva situație, fără categorisiri jignitoare, generalizând și insultând o întreagă națiune. Rasismul nu are loc în sport sau în mass-media”, spune Vâlcu. El cere postului să-l suspende și să se delimiteze de jurnalist și pretinde scuze publice din partea acestuia.

Sursă text: libertatea.ro

Sursă foto: adevarul.ro

Back to top button