Ambasada americană din R. Moldova a sărbătorit Ziua Independenței oferind donații spitalelor din Chișinău

SUA a făcut un șir de donații pentru mai multe spitale din Chișinău, cu ocazia Zilei Independenței statului american, celebrate anual la data de 4 iulie. 

Astfel, Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA la Chișinău a donat 80 de pachete cu mâncare lucrătorilor medicali de la Spitalul Municipal de Urgență. „De obicei, americanii sărbătoresc Ziua Independenței SUA prin împărtășirea unei mese. Întrucât condițiile de sănătate publică ne împiedică să-i invităm pe locuitorii Republicii Moldova să ni se alăture la masă în această zi, am adus sute de pachete cu mâncare lucrătorilor Spitalului Municipal de Urgență din Chișinău, Spitalului Clinic Republican și Spitalului de Boli Infecțioase pentru Copii”, a precizat oficialul. 

Totodată, SUA a donat și echipamente de protecție personală pentru Spitalul Toma Ciorbă din Chișinău, în valoare de 15.000 de dolari.

Această asistența umanitară a fost donată de Comandamentul European al Armatei SUA și se adaugă la cei peste 2,1 milioane de dolari din cadrul ajutorului aferent pandemiei pe care Statele Unite le-au acordat deja Republicii Moldova.

%d blogeri au apreciat: