Am scăpat de valul trei? Mai multe state UE anunță relaxarea restricțiilor

Distribuie acest articol!

Mai mult state europene, printre care se numără Franța, Grecia și Italia, încep să ridice restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, în ciuda faptului că atât rata de infectare, cât și cea de ocupare a locurilor de la terapie intensivă sunt încă relativ ridicate, scrie Euronews.

În Franța, deși rămâne în vigoare interdicția de circulație pe timpul nopții, a fost ridicată interdicția de călătorie în interiorul țării, iar elevii de gimnaziu și liceenii se întorc la cursuri pentru prima oară în ultima lună. În schimb, terasele restaurantelor și cafenelele se vor deschide abia după 19 mai. Franța raportează zilnic în jur de 22.000 de noi cazuri Covid-19, jumătate practic față de debutul lunii trecute când bilanțul zilnic era la 40.000. Duminică, 5.585 de pacienți erau la terapie intensivă.

Grecia renunță și ea la anumite restricții, astfel că restaurantele și cafenelele își vor putea deschide terasele, iar afacerile și serviciile din turism vor fi reluate de la 15 mai.

Ungaria a trecut la o relaxare încă de sâmbătă, însă restricțiile sunt eliminate doar pentru persoanele care prezintă certificat de imunizare împotriva Covid. Persoanele care au card de vaccinare vor putea servi cina în interiorul restaurantelor sau al hotelurilor, vor avea acces liber la piscină, teatru, cinema, sala de sport, muzee, biblioteci publice sau alte obiective recreaționale.

Italia a început să se redeschidă treptat încă de săptămâna trecută, elevii reîntorcându-se la școală, iar cinematografele și muzeele fiind deschise. În același timp, în această sâmbătă, multe dintre localurile de pe plaje au primit și ele undă verde pentru reluarea activității.

Olanda a ridicat de miercuri măsurile de carantină care au generat proteste masive din ianuarie și până acum. Magazinele non-esențiale au fost redeschise, deși numărul acestora rămâne unul limitat.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: