Știrile 60m.RO

Am câștigat! Piețele vor rămâne deschise

Săptămâna trecută, la ședința de Guvern la care a participat și președintele s-au luat mai multe măsuri, unele aberante și parcă gândite cu picioarele. Una dintre aceste măsuri lovea din plin țăranii români, închizându-le piețele. În numeroase articole și reportaje apărute în toată presa vedeam cum oamenii erau revoltați, distruși că munca lor de mai bine de jumătate de an se duce pe apa sâmbetei.

Astăzi dimineață, la Radio România Actualități vorbea un bătrân despre toată această situație și le cerea guvernanților să vină să-l învețe cum ar trebui să procedeze spunând el „așa cum d-na învățătoarea m-a învățat să scriu, așa îi rog și pe cei de la Guvern să vină să mă învețe cum să-mi vând roadele în condițiile în care ne-au închis piețele”.

Până la urmă, piețele vor rămâne deschise.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat marți un amendament care prevede ca piețele în spații închise să rămână deschise.

Amendamentul prevede ca piețele în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante și talciocurile să rămână deschise în perioada stării de alertă, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Amendamentul a fost făcut la proiectul de lege care aprobă OUG 78/2019 privind modificarea unor acte normative și stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum și pentru aprobarea unor măsuri fiscal – bugetare.

Votată cu  173 de voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” și 93 de abțineri, legea merge la promulgare. 

Decizia Guvernului de a suspenda activitatea piețelor închise a provocat nemulțumiri, iar mulți primari au încercat să caute soluții. Multe astfel de piețe continuă să funcționeze, deși decizia a intrat în vigoare luni.

Back to top button