Economie

Am ajuns să importăm zahăr din Ucraina

Exportul de zahăr a fost reluat în Ucraina în urma unei decizii guvernamentale. Inițial, decizia de suspendare a acestor exporturi a fost instituită până pe 15 septembrie, dar Executivul de la Kiev a revenit asupra măsurii, stabilind o cotă pentru transporturile cu destinația România.

Cabinetul de Miniștri a decis să permită din nou exportatorilor să trimită zahăr pe pieța din România. Până pe 15 septembrie, volumul este stabilit la nivelul de 20.000 de tone, potrivit reprezentantul Cabinetului de Miniștri din Rada Supremă, Taras Melnychuk.

Guvernul la la Kiev a făcut o serie de modificările la cotele de export pentur mărfurile care sunt supuse licențirii prin Hotărârea CMU din 27.12.2022 nr. 1466.

În ședința din 30 mai, Guvernul de la Kiev a interzis exportul de zahăr din Ucraina, stabilind o cotă zero în perioada 5 iunie – 15 septembrie 2023.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button