Bani europeni pentru pregătirea cadrelor medicale care să lucreze la Terapia intensivă

Comisia a semnat un contract pentru a pune la dispoziție fonduri în valoare de 2,5 milioane de euro pentru pregătirea unui grup multidisciplinar de cadre medicale care sprijină și asistă unitățile de terapie intensivă în timpul pandemiei de COVID-19.
Pregătirea acordată va asigura dobândirea de competențe medicale legate de terapia intensivă de către cadre medicale care nu lucrează în mod regulat în unitățile de terapie intensivă. Acest demers va spori efectivele de personal care ar putea fi mobilizate într-un moment în care este nevoie de o extindere rapidă, temporară și semnificativă a capacității unităților de terapie intensivă.
COVID-19 a afectat semnificativ numărul de paturi de spital disponibile în primele luni ale pandemiei, conducând la o creștere cu 30-40 % a cererii de paturi în unitățile de terapie intensivă și la suprasolicitarea resurselor disponibile.
Programul va fi aplicat în mod uniform în întreaga UE și va acoperi cel puțin 1.000 de spitale și 10.000 de medici și asistenți medicali și va fi pus în practică în perioada august-decembrie 2020, potrivit Comisiei Europene.
”Prin această decizie, ne demonstrăm încă o dată angajamentul de a sprijini cadrele medicale care lucrează în prima linie din întreaga Europă, punându-le la dispoziție pregătire medicală esențială pentru a garanta faptul că aceste persoane dispun de toate cunoștințele necesare pentru a contribui la dotarea cu specialiști a unităților de terapie intensivă în perioadele de criză. Vom continua să facem tot ce ne stă în putință pentru a sprijini eforturile statelor membre de a combate pandemia de coronavirus și pentru a îmbunătăți pregătirea și capacitatea de răspuns prin intermediul Instrumentului de sprijin de urgență”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.
Ca parte a răspunsului la criza declanșată de COVID-19, Comisia Europeană a creat rețele virtuale de medici care lucrează cu pacienții tratați de COVID-19 în spitale.
Sursa: www.economica.net
- Austria ține prețurile mari la energie în România, Bulgaria și GreciaConsumatorii industriali de energie electrică din România, Bulgaria și Grecia au cerut Comisiei Europene stabilirea unui mecanism de sprijin în raport cu prețurile angro mari la electricitate suportate de industriile energointensive, în special de cele din Europa de Sud-Est, din cauza fragmentării pieței europene unice de profil ca urmare a insuficienței interconexiunilor energetice dintre țările …
- Ipocrizia ministrului Energiei: Dacă subordonații mei directori își scad salariul cu 20% mi-l scad și euMinistrul Energiei, Bogdan Ivan, a declarat joi, despre renunţarea benevolă a unei părţi din salariu, de către şefii din companiile din energie, că dacă ei îşi scad 20% din salariu, este dispus să îşi scadă şi ei salariul cu 20%. ”Dacă avem o decizie guvernamentală asumată de premier, este evident că o să port această …
- Sindicaliştii de la Apele Române protestează în faţa Ministerului Mediului: Tăiaţi bani de la parlamentari, nu de la noi!Câteva zeci de sindicalişti de la Apele Române protestează, vineri, pentru două ore, în faţa Ministerului Mediului, faţă de diminuarea veniturilor salariale prin reducerea sporului de condiţii vătămătoare de muncă. Acţiunea, care se va desfăşura până la ora 13:00, se înscrie în seria protestelor stabilite de Blocul Naţional Sindical (BNS) şi începute cu o zi în urmă …
- Sorin Faur: România a fost laborator și poligon pentru numeroase clase de muniție cu care se rade sistematic de pe fața pământului democrația liberală, în sensul ei nepervertit de ideologii ultimului sfert de veacRomânia a fost laborator și poligon pentru numeroase clase de muniție cu care se rade sistematic de pe fața pământului democrația liberală, în sensul ei nepervertit de ideologii ultimului sfert de veac. De fapt, „ideologi” e o etichetă exagerat de generoasă. În fond, doar niște activiști cu propaganda ai unor entități dubioase care îi plătesc …
- Comasarea CNA cu ANCOM, un atac la libertatea preseiPlanul de comasare a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) provoacă îngrijorare profundă în rândul jurnaliștilor, societății civile și experților în media. Dincolo de justificările birocratice sau economice invocate de guvern, această mișcare este percepută ca un atentat la libertatea presei și o încercare periculoasă de …