Politică

Alina Gorghiu sare în apărarea plagiatorului Ciucă

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, afirmă că premierul Nicolae Ciucă nu a blocat, ci chiar „a zorit” verificările care să clarifice acuzaţiile de plagiat făcute la adresa sa, Gorghiu spunând că nu doreşte „trivializarea subiectului” şi fiind de părere că aceste acuzaţii nu afectează activitatea PNL sau pe cea a primului ministru.

„Înţeleg deranjul unor colegi. Să ştiţi că şi pe mine mă deranjează, la un moment dat că din 40 de minute de emisiune, cinci minute le dedic acestui subiect care, din punctul meu de vedere, nu este un subiect al premierului, al meu. Rămâne să se pronunţe instituţiile abilitate”, declară Alina Gorghiu

Întrebată duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă suspiciunile de plagiat la adresa primului ministru reprezintă o piatră de moară pentru activitatea PNL şi a premierului Nicolae Ciucă, Alina Gorghiu consideră că acuzaţiile de plagiat nu îngreunează activitatea guvernamentală, informează News.ro.

„Ar fi fost o piatră de moară dacă premierul se opunea. A fost primul care a spus: Daţi drumul la proceduri! Să ştiţi că soluţia nu şi-o poate scrie singur. Poziţia premierului a fost foarte clară: nu am plagiat. A existat şi o altă opinie că este suspiciune de plagiat. Din acest punct, în care cele două opinii au fost expuse public, procedura este în derulare”, a afirmat liderul liberal.

Gorghiu a comentat, răspunzând unor întrebări, şi unele decizii luate de magistraţi şi care au legătură cu acest subiect: „Eu n-aş vrea să trivializăm acest subiect şi să punem în cârca premierului, doar pentru că ne dorim acest lucru, o acuzaţie nedemonstrată, nepusă într-un deznodământ clar de justiţie, ba dimpotrivă: până în acest moment cel care a zorit procedurile, cel care a spus «Este liber să se facă tot ce se doreşte în materie de analiză a acestei teze» a fost premierul” .

„Înţeleg deranjul unor colegi. Să ştiţi că şi pe mine mă deranjează, la un moment dat că din 40 de minute de emisiune, cinci minute le dedic acestui subiect care, din punctul meu de vedere, nu este un subiect al premierului, al meu. Rămâne să se pronunţe instituţiile abilitate”, adaugă Alina Gorghiu.

Întrebată dacă PNL mai are credibilitate să vorbească despre reforme în educaţie având în vedere suspiciunile de plagiat care planează asupra prim-ministrului Nicolae Ciucă, Gorghiu a răspuns: „Premierul Nicolae Ciucă este cel care a avut meritul să ducă aceste legi privitoare la reforma reală a educaţiei spre deznodământ, aşa se întâmplă”.

„Critici pot să fie din toate părţile, dar să ştiţi că reforma în educaţie nu o faci pentru un ministru sau pentru un premier sau împotriva lui. Reforma în educaţie, dacă întrebaţi o sută de oameni pe stradă acuma, aş putea să anticipez răspunsul la întrebarea: ”Cedeţi că e nevoie de schimbări fundamentale în sistemul de educaţie?” Şi din o sută sunt absolut convinsă că o sută vor spune că da. Aşa s-a ajuns la această reformă”, a argumentat preşedintele Senatului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button