Politică

Alin Nica, un liberal cu probleme penale

Plenul Senatului a adoptat, marţi, în plen, propunerea de revocare din funcţia de membru al Consiliului Naţional de Integritate a preşedintelui Consiliului judeţean Timiş, liberalul Alin Nica, pentru motivul că s-ar afla în conflict de interese, relatează Agerpres.

Au fost înregistrate 60 de voturi „pentru” revocare, 22 „împotrivă” şi 9 abţineri, fiind însuşit punctul de vedere al Comisiei juridice. 

Potrivit punctului de vedere al Comisiei Juridice, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat pe 25 ianuarie 2023 Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa unor indicii că Alin Nica ar fi săvârşit infracţiunea conflictului de interese prin folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Cristian Ţâgârlaş, s-a declarat împotriva solicitării PSD de revocare din funcţie a lui Alin Nica şi a subliniat că prezumţia de nevinovăţie este un element „extrem de important”.

„Mi se pare regretabil ca un conflict politic declanşat la Timiş să revoluţioneze sistemul democratic din România şi o simplă sesizare a unei instituţii de coerciţie să determine revocarea din funcţie a unui om ca şi cum ar fi deja condamnat (…) Sunt sigur că nu va exista nicio condamnare penală, iar atitudinea noastră îi va afecta clar şi ireparabil viitorul”, a spus Ţâgârlaş.

Senatorii Cseke Attila (UDMR), Cristian Ţâgărlaş (PNL) şi Diana Şoşoacă au invocat vicii procedurale care ar putea face ca decizia plenului să fie atacată în instanţă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button