Alexandru Săraru – despre Spitalele Foișor și Victor Babeș: “Se confirmă încă o dată că sistemul medical este la pământ”

Distribuie acest articol!

Alexandru Săraru, analist politic si Bogdan Crefelean, coordonator AUR Ilfov, au fost invitați la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 12 Aprilie pentru a discuta despre cum au fost evacuați pacienții de la spitalul Foișor din capitală, neînțelegerile din coaliția de guvernare și demolarea spațiilor comerciale de la metrou în miez de noapte.

Urmăriți integral emisiunea pe Facebook accesând linkul următor: https://fb.watch/4TS4VZDEo3/

Întrebat cum s-a ajuns de acest scandal de la Spitalul “Foișor” din Capitală, domnul Alexandru Săraru răspunde:

“Se confirmă încă o dată că sistemul medical este la pământ, iar în acest eveniment putem observa același scenariu. Miza este privatizarea sistemului medical, iar domnul Vlad Voiculescu nu a dat niciodată un răspuns concret la această întrebare. Acel spital nu este pregătit pentru a fi un spital suport covid-19, iar în plină noapte, au fost mutați peste 90 de pacienți, unii proaspăt operați.

Analistul politic vorbește despre neînțelegerile din coaliția de guvernare și modul președintelui Klaus Iohannis de a face politică.

“Sunt grave probleme de comunicare în coaliția de guvernare și se va crea un mare haos, un ultim exemplu a fost conferințele de presă susținute separat ale lui Florin Cîțu și Vlad Voiculescu.

Știm foarte bine că președintele are un manadat și jumătate de activitate și nu a făcut nimic altceva decât să se lupte cu PSD, pe bună dreptate, dar alte subiecte sau alte probleme ale țării le-a rezolvat? Așteptăm să vedem ce poate să mai zică în afară de ‘pe-se-de’.

Ei câștigă în felul lor, dacă rămâi în casă și-au îndeplinit scopul, dacă ieși din casă și primești amendă, primesc bani la buget. Au de câștigat în orice mod, iar cei care au de pierdut suntem noi. Sănătatea și libertatea sunt cele mai de preț lucruri pe care le poate avea un om.

Întrebat despre demolarea spațiilor comerciale de la metrou în miez de noapte de către autorități, domnul Alexandru Săraru vorbește:

“Este clar un ordin abuziv, dar cine a dat acest ordin? Un ministru care nu știm dacă mâine va mai fi. Sunt afectați sute de mii de oameni de aceste decizii. Acești oameni vor face un proces colectiv pentru apărarea drepturilor, iar când statul va pierde, tot noi vom plăti acei bani, plus dobânzi, plus penalități și daune morale. Oamenii trebuie să iasă în stradă și să își ceară dreptatea.”


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: