Internațional

Aleksandr Vucic anunță că Serbia va interveni să-și apere locuitorii din Kosovo

Autoritățile sârbe își vor proteja cetățenii din Kosovo și Metohija de pogromuri dacă contingentul NATO nu va face acest lucru, a declarat președintele sârb Aleksandr Vucic.

„Nu avem unde să ne ducem, suntem încolțiți, în ceea ce privește Kosovo și Metohija, iar mesajul nostru cheie de astăzi către populația noastră din Kosovo și Metohija a fost – indiferent ce se întâmplă și orice s-ar întâmpla – nu vor exista coloane de refugiați, ne vom salva poporul nostru din Kosovo”, a declarat astăzi, după o întâlnire cu reprezentanții sârbilor din Kosovo și Metohija, președintele Aleksandar Vučić.

Vucic a declarat că delegația Belgradului la Bruxelles, în urmă cu câteva zile, în continuarea dialogului cu Pristina, a avut patru sarcini la cel mai înalt nivel.

„În primul rând, să facem tot ce ne stă în putință pentru a păstra pacea, stabilitatea, siguranța și securitatea”. În al doilea rând, trebuia să evităm condamnarea generală a Occidentului împotriva Serbiei, că nu am făcut suficient pentru un compromis, că nu am venit cu idei și propuneri pentru a ajunge la un compromis și mai departe”, a declarat Vučić.

Acum sunt hotărâți să îi expulzeze pe sârbi din nordul Kosovo ca pe ultimul os din gât, a spus Vučić. El a adăugat că sârbii nu sunt singuri pe lume, dar că, oricât de mici ar fi, trebuie să aibă grijă de ei înșiși, dar să țină cont și de puterea celorlalți.

„În al treilea rând, a trebuit, și a fost foarte important pentru noi, să ne facem griji cu privire la modul în care va arăta în toate părțile lumii, dacă vom fi declarați ca fiind cineva care desfășoară agresiuni, duce la instabilitate și insecuritate, sau vom da mai mult decât este posibil, astfel încât să se vadă că cealaltă parte este cea care nu vrea nimic, ci duce la instabilitate, revolte, conflicte și război”, a spus Vučić.

Iar al patrulea rând, a adăugat el, este asigurarea supraviețuirii poporului nostru în Kosmet, a subliniat Vučić. El a arătat că în ultimele zile a domnit frica printre locuitorii din nordul Kosovo și Metohija, printre toți sârbii, după toate amenințările liderilor albanezi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button