Economie

Agricultura e distrusă! UE prelungește scutirea de taxe pentru grâul din Ucraina!

În ciuda protestelor fermierilor europeni, UE prelungește scutirea de taxe vamale pentru importurile agricole din Ucraina.

Concret, statele membre ale Uniunii Europene (UE) au aprobat o prelungire – începând din iunie – a scutirii de taxe vamale a importurilor agricole din Ucraina, însoţită de „mecanisme de salvgardare” consolidate în vederea unei limitări a impactului acestora, aflat în centrul unor manifestaţii recente ale agricultorilor europeni, relatează AFP

E vorba despre un text ce a fost propus de către Comisia Europeană (CE) şi care a fost validat miercuri, 21 februarie, de către ambasadorii Celor 27. El prevede „măsuri de corecţie” rapide, în cazul unor „perturbări importante” ale pieţei.

Textul prevede și o așa-numită „frână de urgenţă”. Despre ce e vorba? În cazul a trei produse – și anume carne de pasăre, ouă şi zahăr -, textul prevede o „frână de urgenţă” care opreşte importurile la nivelul volumului mediu din perioada 2022-2023, peste care se prevede impunerea de taxe vamale, conform aceleiași surse.

E de precizat faptul că Parlamentul European (PE) urmează să se pronunţe asupra acestei prelungiri a scutirii de taxe vamale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button