Aeroportul Otopeni va deveni în curând Aeroportul Tunari

Aeroportul din Otopeni se află în linie dreaptă pentru a deveni aeroportul din Tunari.

Primăria Tunari din Ilfov a informat pe pagina sa de facebook că au început procedurile de expropriere în interes public a terenurilor necesare edificării unui nou terminal aviatic.

Acest nou terminal urmează a se construi pe teritoriul comunei Tunari, iar acesta va duce la triplarea capacității existente a aeroportului existent în Nordul Bucureștiului.

Peste 70% din activitatea aviatică se va desfășura pe noul terminal din Tunari.

Ministerul Transporturilor speră ca acest obiectiv să fie realizat în următorii 5 ani.

În acest sens urmează a se amenaja și o șosea cu două benzi de circulație pe sens și care va lega noul terminal de autostrada spre Ploiești și de șoseaua de centură, ocolind astfel localitatea din Nordul Bucureștiului. Practic traficul va urma să fie deviat pe o rută de circulație nouă.

Mai bine de 10% din suprafața localității va cuprinde funcțiuni specifice unui aeroport, inclusiv funcțiuni secundare și conexe cum ar fi spații de cazare, spații administrative, spații pentru depozitare temporară pentru traficul aerian de mărfuri.

Comuna Tunari a cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, fiind cea mai dinamică piață rezidențială din Nordul Bucureștiului. Mii de familii au ales în ultimii ani să se mute în ultimii ani în localitatea Tunari datorită numeroaselor avantaje oferite, precum accesul ușor la principalele artere de circulație ce leagă Bucureștiul de restul țării sau infrastructura rutieră din comună, majoritatea străzilor fiind asfaltate.

Vestea cea bună cu privire la începerea procesului de construire a noului terminal va modifica semnificativ importanța regiunii, așteptându-se ca inclusiv prețurile proprietăților, terenuri și locuințe, să crească în Tunari.

%d blogeri au apreciat: