Economie

Aeroportul Constanţa are într-un an mai puţini pasageri decât aeroportul din Antalya într-o zi

Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa numără rute către trei oraşe din România şi două internaţionale, la care se mai adaugă încă două rute charter.

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, poarta aeriană către litoralul românesc, prin care ar trebui să vină turiştii români şi străini deopotrivă, are curse doar către trei oraşe din România şi două internaţionale, la care se mai adaugă două rute charter, potrivit informaţiilor de pe site-ul aeroportului.

Clujul, Timişoara şi Oradea sunt legate de litoral printr-o cursă aeriană, însă turiştii din nordul Moldovei sunt nevoiţi să ajungă la malul mării pe cale terestră, iar drumul cu maşina poate dura şi 8-9 ore.

Cursele de pe aeroportul Constanţa către oraşele locale sunt operate de Air Connect, care operează dor curse interne şi regionale, având o flotă formată din aeronave ATR, care nu permit deplasarea pe distanţe mai lungi.

Compania Air Connect a fost înfiinţată la finalul anului 2021, având în acţionariat nume precum Tudor Constantinescu, care este şi CEO al companiei, Ivaşcu Dorin, dar şi agenţia de turism Karpaten, controlată de Gheorghe Mărginean. Aeroportul Constanţa are într-un an mai puţini pasageri decât aeroportul din Antalya într-o zi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button