OpiniiPoliticăSocialȘtirile 60m.RO

Adrian Papahagi despre Andrei Caramitru: caz patologic, un dezechilibru mental. CNCD să se autosesizeze

Adrian Papahagi cere lui Aztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, să se sesize cu privire la derapajele lui Andrei Caramitru. Membrul marcant al USR a afirmat public că BOR este o organizație criminală și o sectă demonică, ofensând astfel milioane de români de rit creștin-ortodox:

„Iată că acum o altă comunitate, nu etnică, ci religioasă de această dată, este jignită explicit, fiind comparată cu organizația teroristă și criminală ISIS. Biserica Ortodoxă Română este numită „sectă nebună”, „sectă demonică”, iar ortodoxia, adică identitatea religioasă a majorității poporului român, este numită „coșmar rusofon criminal”. Cu alte cuvinte, majoritatea românilor sunt considerați aderenți ai unei secte demonice, nebune și criminale. Nu este vorba despre o glumă, ci despre o insultă gravă, directă și repetată, formulată cu intenția clară de a răni și de a instiga la ură împotriva creștinilor ortodocși”.

Mafia a câștigat: exportul de cereale românești se reia în plină secetă. Ce vor mânca românii la toamnă?

Adrian Papahagi consideră că CNCD este o instituție ce ar trebui să fie desființată:

„Îi rog pe toți cei care se simt insultați de postările lui Andrei Caramitru să îi scrie pe Facebook d-lui Asztalos Csaba și să îl sesizeze.

Poziția mea principială este că CNCD ar trebui desființat. Până atunci, trebuie pus în fața propriei responsabilități„.

Andrian Papahagi consideră că Andrei Caramitru este un dezechilibrat mintal, un caz patologic:

„În ce-l privește pe Andrei Caramitru, îl consider un caz patologic. Dezechilibrul său mental se manifestă deja la nivelul punctuației; nu e nevoie să ajungem la lexic și semantică. Eu aș taxa excesele sale grotești, de posedat, doar ignorându-le sau ironizându-le, ca până acum, dar dacă tot există acest CNCD, măcar să îl obligăm să fie imparțial.

Europa cere scuze Italiei pentru întârzierea cu care a reacționat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button