Adrian Câciu: Trebuie plafonat prețul la ENERGIE! Inflația va ajunge la 7% la final de an

Distribuie acest articol!

Criza politică va avea urmări din punct de vedere economic, iar acest lucru se va vedea în evoluţia preţurilor, apreciază analistul financiar Adrian Câciu. În emisiunea „Apel matinal” de la postul nostru de radio, el spune că autorităţile ar trebui să intervină şi a dat ca exemplu situaţia de pe piaţa de energie.

„Este un articol în Legea concurenței, articolul 4, alineat 3, care spune că în cazul în care există o volatilitate mare pe piață, iar piața nu este diversificată, se poate plafona prețul pentru o perioadă de 3-6 luni, timp în care se pot face anchete și analize cu privire la posibile înţelegeri pe piaţă. După cum vedem, deși știm sau instituţiile știu lucrul acesta din februarie, cand s-a văzut primul puseu de creștere la energia electrică, nimeni nu face nimic și toată lumea consideră ca este o chestiune doar de piaţă. Din păcate, această piață nu funcționează sau funcționează în speculativ.”, a declarat Adrian Câciu.

Adrian Câciu estimează că inflaţia va ajunge la 7% la finalul anului, iar din cauza valului de scumpiri, cererea se va opri, iar creşterea Produsului Intern Brut va încetini sau chiar va stagna. El recomandă cetăţenilor prudenţă şi reţinere în investiţii.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: