Știrile 60m.RO

Adrian Axinia, în Politico: „Europa nu are nevoie de încă un lider care să își dorească redesenarea granițelor”

Europarlamentarul Adrian Axinia a declarat, pentru Politico, faptul că AUR nu exclude cooperarea cu Viktor Orban, adăugând că, Europa nu are nevoie de încă un lider care să își dorească redesenarea granițelor.


El a mai spus că europarlamentarii AUR sunt deschiși dialogului – „suntem interesați să identificăm obiectivele comune ale grupului nostru”, a adăugat Axinia, argumentând că partidul nu a decis încă dacă se alătură grupului conservatorilor și reformiștilor europeni sau grupului de identitate și democrație din Parlamentul European.

Politico a amintit că, în 2022, Orbán a declanșat o dispută diplomatică purtând o eșarfă „Ungaria Mare”, care includea părți din România actuală. Anul trecut, Bucureștiul l-a convocat pe reprezentantul Budapestei, după ce liderul ungar a pus sub semnul întrebării suveranitatea României asupra „teritoriului istoric al minorității sale maghiare”. Publicația notează că declarația lui Axinia marchează o întorsătură bruscă pentru AUR – care a spus anterior că nu s-ar alătura grupului ECR, dacă s-ar alătura și partidul Fidesz al lui Orbán. Axinia a respins, de asemenea, acuzațiile conform cărora AUR a fost aliniată cu Moscova. „Condamnăm ferm agresiunea Rusiei”, a spus el, adăugând că partidul sprijină continuarea ajutorului militar și financiar pentru Ucraina.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button