Știrile 60m.RO

Adrian Axinia: AUR va trimite la Bruxelles oameni care nu stau în genunchi! Actualii sunt sunt obedienți și inexistenți în structura Parlamentului European

Vicepreședintele AUR, Adrian Axinia, a făcut un scurt rezumat despre activitatea partidului AUR la Bruxelles și parteneriatele pe care le derulează cu partenerii aflați la guvernare în Italia, Polonia și Suedia. Adrian Axinia anunță că la nivelul UE vor avea schimbări majore în anul 2024, iar actualii europarlamentari trimiși de PSD, PNL și USR la Bruxelles, ce au compotament de slugi trebuie lăsați acasă la următoarele alegeri.

„Să încerc să fiu foarte succint. Săptămâna trecută, 3/4 mai, am fost la Bruxelles cu o parte din colegii noștri și membrii AUR. Am participat la diverse activități. Vi le enumăr pe scurt. În primul rând, am participat la un summit internațional despre efectele dezastruoase ale deciziilor luate în perioada pandemiei, demonstrate și de oameni de știință din America. Tot în aceeași zi am avut o conferință prin care am readus în atenția publicului efectul dezastruos al ratării intrării în spațiul Schengen și al deciziilor luate la nivelul agricultorilor români.

Tot pe data de 3 am avut o manifestație în fața Comisiei Europene prin care am atras atenția că vocea României nu mai poate fi ignorată. De asemenea, am avut mai multe întâlniri cu europarlamentari din diferite state membre. Pot să vă spun că se observă o schimbare a atitudinii europarlamentarii țărilor europene, spre deosebire de anii trecuți. Ce se întâmplă în România se vede și la nivel european. Faptul că noi căpătăm amploare se vede în respectul cu care suntem primiți și e posibil să asistăm la schimbări majore în anul care vine la nivelul structurii Comisiei Europene.

Aș menționa, dintre întâlnirile externe, o întâlnire bilaterală extrem de importantă. AUR va semnat un tratat de colaborare cu colegii din Suedia de la Democrații Suedezi, partidul aflat la guvernare. Aș vrea să menționez ceea ce a spus și colegul meu, observ la partidele aflate la guvernare că folosesc în contra retorică că AUR este anti-UE și anti-NATO. Exclus. Noi suntem pro-Europa, doar că trebuie să trimitem la Bruxelles oameni care nu stau în genunchi. Mergem acolo ca și partener cu drepturi egale, pentru că europarlamentarii care ne reprezintă în momentul de față sunt obedienți și inexistenți în structura Parlamentului European.”, a declarat deputatul AUR de Prahova, Adrian Axinia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button