Adrian Axinia (AUR): Ministrul Stelian Ion, corigent la capitolul reforme în domeniul justiției

Distribuie acest articol!

Deputatul AUR Adrian Axinia a afirmat că actualul ministru al Justiției, Stelian Ion, este corigent la capitolul reforme în justiție, contraperformanțele fiind o caracteristică a miniștrilor USR-PLUS din actualul Guvern, care au dus leadership-ul politic la cele mai joase cote de profesionalism și încredere înregistrate în ultimii 30 de ani.

Declarația a fost făcută în contextul în care ultimul Raport GRECO (Grupului Statelor împotriva Corupției), dat publicității săptămâna trecută, pune în evidență nu doar deficiențele acute ale sistemului judiciar, ci mai ales incapacitatea USR-PLUS, care conduce Ministerul Justiției, de a proiecta și implementa reforme reale în acest domeniu, precizează Axinia.

Din 18 recomandări Greco, doar 5 au fost implementate satisfăcător. Pe o scară de la 1 la 10, pentru performanțele (sau mai bine zis pentru contraperformanțele sale), ministrul Stelian Ion a primit de la Greco nota 2,7. Deci putem spune că a rămas corigent la capitolul reforme în domeniul justiției”, a explicat deputatul, menționând că acest raport ne ajută să vedem imaginea reală a USR-PLUS, „vidul din spatele sloganurilor fluturate în scop electoral”.

Adrian Axinia a subliniat că USR-PLUS trebuie exclus din orice formulă de guvernare, având în vedere contraperformanțele acestui partid de când se află la conducerea țării, precum și suspiciunile de fraudă ce planează asupra liderului USR Dan Barna.

Justiția este însă Călcâiul lui Ahile pentru USR-PLUS, în contextul în care afirmarea politică a acestei formațiuni politice s-a centrat pe sloganul „Fără penali în funcții publice” și pe promisiunea subsecventă că justiția va funcționa ireproșabil și va folosi aceeași măsură pentru toți românii, indiferent de poziția lor politică sau economică. Și tocmai am aflat că însuși președintele USR, Dan Barna, vicepremier al României, este parte într-un dosar trimis de OLAF la DNA”, a mai spus deputatul AUR.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: