Politică

Acuzații grave: Jaf din bani publici la Transelectrica sub domnia neamurilor lui Ciolacu

După ce în l-a trimis pe Gabriel Andronache –  omul lui Mihai Tudose la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie în funcția de vicepreședinte, Marcel Ciolacu și-a pus omul din Buzău la conducerea companiei de interes național strategic Transelectrica, respectiv pe Ștefăniță Munteanu, finul său, deși experiență acestuia în domeniul energiei este ZERO și singurele “calități” care l-au recomandat pentru ocuparea funcției de președinte directorat sunt acelea că a fost coleg de clasă și este foarte bun prieten încă din copilărie cu Miță – nepotul lui Marcel Ciolacu care se ocupă de numirile importante în zona PSD, beneficiind de încrederea totală a unchiului.

La Transelectrica, sub conducerea lui Ștefăniță Munteanu și a lui Florin Tătaru – membrii în conducerea executivă a companiei, ambii numiți politic de PSD Buzău și respectiv PSD Maramureș și protejații premierului Marcel Ciolacu, directorul direcției juridice al C.N.T.E.E. Transelectrica – Alina Elena Filipoiu a fost plecată la Bruxelles în perioada 23-26 iunie 2023, zile în care această figura în delegație la Timișoara și Drobeta Turnu Severin, cu acceptul conducerii Transelectrica care i-a aprobat ÎN FALS delegația, iar doamna director A UZAT DE ACEST FALS pentru a cheltui banii din zilele plătite și diurna aferentă. 

Din informațiile intrate în posesia noastră, mașină de serviciu a doamnei director condusă de șoferul companiei s-a deplasat în dată de 23 iunie și respectiv în dată de 26 iunie la Aeroportul Henri Coandă pentru ca doamna director este obișnuită să folosească mașină instituției în scopuri personale, bineînțeles tot cu acordul lui Ștefăniță Munteanu și a lui Florin Tătaru.  

La începutul lunii iulie am solicitat, conform Legii nr. 544/2001, conducerii Transelectrica, Secretariatului general al Guvernului în calitate de acționar majoritar al companiei cât și Corpului de Control al Prim-Ministrului să verifice informațiile pe care vi le-am prezentat mai sus, până la dată prezentei neprimind niciun răspuns sau număr de înregistrare a cererii, aceste lucruri generând justa bănuiala că instituțiile statului încearcă să mușamalizeze și cazul acesta prin care oamenii numiți politic de PSD cheltuiesc fraudulos banii publici.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button