Politică

Actorul statal numit de CSAT nu e Rusia, ci Iohannis și PNL! Alegerile anulate ilegal

Recenta anulare a alegerilor a stârnit un val de indignare în societatea românească, dar și dezvăluirile SNOOP privind jocurile murdare ale Partidului Național Liberal (PNL) aduc noi elemente în acest scandal. Potrivit datelor publicate de platforma SNOOP, PNL a finanțat, prin intermediul agenției FameUp, o amplă campanie de promovare pe TikTok pentru Călin Georgescu. Scopul? Crearea unei false impresii de sprijin popular pentru acesta, urmată apoi de o discreditare publică orchestrata chiar de liberali prin acuzații de legături cu Rusia.

Deși publicul a fost îndemnat să creadă că Georgescu ar fi „omul Kremlinului”, informațiile arată că adevăratul actor din spatele acestei diversiuni nu a fost Rusia, ci structuri apropiate de președintele Klaus Iohannis și de conducerea PNL.

Pe fundalul acestei manipulări sistematice, decizia controversată de a anula alegerile ridică serioase întrebări despre respectarea principiilor democratice în România. Anularea alegerilor, fără o bază legală solidă, sugerează că mecanismele democratice sunt grav afectate de interesele politice ale partidelor sistemului aflate la putere.

Cine este adevăratul „actor statal”?

Acuzațiile privind „actori statali” străini care ar influența alegerile se întreaptă tot mai des către Rusia, într-o narațiune convenabilă pentru PNL. Dar dacă analizăm faptele și documentele, actorul statal numit de CSAT nu pare a fi Moscova, ci mai degrabă Palatul Cotroceni și rețele politice ale PNL care folosesc instituțiile statului în interes propriu.

România se află într-un moment critic în care transparența, legalitatea și libertatea electorală sunt puse sub semnul întrebării. Cetățenii români au dreptul să afle adevărul din spatele acestei mascarade întitulate „democrație”, în care alegerile sunt anulate pentru a servi interese de partid, iar figuri politice sunt promovate și demolate strategic de aceiași actori care trag sforile din umbră.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button