Prima PaginăRepublica Moldova

Acțiunea 2012: Maia Sandu preia teza moldovenismului primitiv

Acțiunea 2012 privește cu tristețe recenta declarație a doamnei Maia Sandu, care preia teza moldovenismului primitiv la fel ca și predecesorul său, Igor Dodon, fapt ce demonstrează că frații noștri de peste Prut rămân în continuare captivi, în statul fantomă Republica Moldova.

Dacă Igor Dodon avea nerușinarea să afirme că poporul moldovenesc și limba moldovenească există, Maia Sandu s-a prezentat la Strasbourg cu același discurs rupt din manualele sovietice, afirmând că moldovenii sunt o națiune unită. Îi amintesc doamnei Maia Sandu că și pe partea stângă, și pe partea dreaptă a Prutului trăiesc români care împart aceeași limbă și aceeași istorie, chiar dacă au ajuns să fie separați de o graniță nedreaptă.

Este iluzoriu să afirmi că un stat fantomă, poate deveni un stat prosper, mai ales când realitatea demonstrează că Republica Moldova este o țară dependentă în totalitate de ajutoarele externe.

Românii sunt o națiune dezbinată în acest moment din cauza unor asemenea trădători de neam și țară ca Maia Sandu. Și da, a venit vremea ca moldovenii din stânga Prutului să aibă o viață demnă acasă, în patria lor mamă, România.

Doar atunci vom fi o națiune unită și o țară prosperă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button