Sociologul Mirel Palada a abordat în ediția BZI LIVE de astăzi, 8 februarie 2023, un subiect care a creat controverse în România și nu numai. El susține că neo-marxiștii vor să controleze populația sub orice formă. Invitatul susține că acest lucru nu se întâmplă de puțin timp, ci dintotdeauna, scrie bzi.ro.
În aceeași ordine de idei, Mirel Palada afirmă că Uniunea Europeană este un stat comunist în deghizare.
Sociologul Mirel Palada susține că autoritățile, guvernanții și reprezentanți ai unor instituții importante vin și impun reguli în propria ta casă și propriul tău pat. Neo-marxiștii au ajuns să ne transmită ce trebuie să facem și modalitatea în care trebuie, afirmă invitatul la BZI LIVE.
„Cuvântul cheie aici îl reprezintă ispită, tentaţia de abuz de reglementare. Ei vin şi intră în viaţa privată şi impun reguli. Nu se întâmplă de azi, de ieri, ci dintotdeauna. Au fost situaţii în care instituţiile au impus şi au intrat până în cea mai intimă intimitate a ta. Mai este şi chestiunea, este bine să fumezi sau nu. În America sunt intensităţi, mult mai mari decât la noi. Nu ai voie să aduni apa de ploaie. Este tensiunea dintre statul minimal care îţi zice descurcate, dar cât timp nu-l deranjezi pe altul fă ce vrei. Vrei să mănânci viermi? Mănâncă. Ciorba de burtă este făcută din mațe, carnatul la fel. Am curăţat mațe, le clăteşti şi le răzui cu cuţitul. Ştim cu toţii, pentru unii chestia asta este repulsiva. Cum poţi mânca burta vacii. Alţii zic cum poţi mânca fructe de mare, melci sau şerpi. Dar important este că nu vine nimeni în Franţa, Elveţia sau România să spună că nu este bine să mănânci ciorba de burtă”, a transmis Mirel Palada.
Mai mult decât atât, Mirel Palada a ținut să adauge că sunt unele zone în care autoritățile au dreptate, dar trebuie lăsat omul să-și asume riscul în situația în care va plăti consecințele.
„Problema este ca UE este un stat comunist în deghizare. Are apucături de reglementare şi intră în sufletul omului. Inclusiv curbura castravetelui şi bananei. Supra-reglementarea va duce la indignarea populaţiei şi vor ieşi oamenii în stradă. Lasă-mă pe mine să-mi asum eu riscul. De ce nu am voie să merg fără centură, e periculos. Ai zone în care ei au dreptate (exemplul cu centura), dar unele nu. Dacă îţi asumi costurile riscului şi nu produci costuri suplimentare. Te duci pe munte, dar m-am băgat în locuri periculoase. Dacă îmi asum consecinţele şi îmi asum preţul pe care-l plătesc. Dacă mă duc cu placă şi vine avalanşa, vine cineva să mă salveze. Dacă plătesc eu oamenii şi elicopterul e ok, dar statul vine cu argumentul să minimizeze libertatea şi costurile”, a conchis sociologul, la BZI LIVE.