Copii suferă cel mai mult din cauza situației de urgență
În timpul situației de urgență impuse de răspândirea virusului COVID-19, copiii au fost văzuți ca potențiali purtători ai virusului sau obstacole în calea părinților care lucrează de acasă, dar cei mici suferă cel mai mult în această perioadă.
A fi părinte nu a fost o muncă ușoară chiar și în perioadele anterioare coronavirusului. Doar crearea și menținerea în primul rând a structurii care face viața de familie posibilă este o muncă grea.
Măsurile instituite de pandemie au lovit familiile deosebit de tare. Părinții sunt suprasolicitați trebuie să muncească de acasă și, de asemenea, să le acorde atenție copiilor și să-i ajute la școală, în locul profesorilor.
Nervii părinților sunt testați mai mult decât de obicei. Stresul psihologic este enorm pentru fiecare membru al familiei, dar, mai ales, este resimțit de către copii.
Chiar și cele mai iubitoare familii își ating limitele, deoarece posibilitățile de relaxare nu mai există. Reducerea așteptărilor cu privire la capacitatea copiilor la școala făcută de casă îi poate ajuta pe părinți să se relaxeze puțin.
Nu trebuie să uităm cât de important este timpul petrecut cu copiii, chiar și după pandemie. Totuși, copiii trebuie să petreacă timp în aer liber și să socializeze cu prietenii și să se joace, fiind foarte important pentru dezvoltarea lor psihică, afirmă Neumann, psiholog pediatru, citat de dw.com.
Pediatrii avertizează că multe familii și copii nu au capacitatea de a supraviețui restricțiilor actuale fără consecințe, un timp foarte îndelungat.