Politică

Dian Popescu, expert în energie: Ministerul Energiei, „Noaptea ca HOȚII”

Astăzi, se va adopta ordonanța de urgență privind măsurile aplicabile pentru clienții finali din piața de energie electrică și gaze naturale pentru perioada 1 Aprilie 2022 – 31 Martie 2023. Așa cum era de așteptat, ministerul energiei ,, Noaptea ca Hotii” a declarat că s-a consultat cu actorii din piață…Populația și industria românească nu este un actor in piața?!Ce interese ascunde acesta ordonanța, atâta timp cât ea nu a fost pusă in dezbatere publică, ca și ceilalți actori, respectiv poporul roman și industria românească, ca și consumatori finali, să își spună punctul de vedere, a scris pe Facebook fostul parlamentar Dian Popescu, expert în energie.

Astăzi discutăm despre gaze urmând sa analizăm situația la energia electrică și stocurile de benzină și motorină ale României pentru perioada următoare. In urmă cu aproape doi ani atrăgeam atenția asupra sistemului energetic românesc ca nu are o strategie de dezvoltare a capacităților energetice ci una de închidere!!!Interese sau impostura?!In luna Octombrie 2021, ceream plafonarea gazelor la producători, nu sa dorit, rezultatul se resimte in buzunarul poporului si al industriei românești. Acum se pot plafona? Ce interese au avut?! Impostura decidenților încearcă să rezolve efectele fără să mergă la cauze.

Date oficiale:

-Producție internă gaze, 2017, 105.015.895 MWh

-Producție internă gaze, 2018, 100.378.372 MWh

-Producție internă gaze, 2019, 97.915.057 MWh

-Producție internă gaze, 2020, 88.030.779 MWh

-Producție internă gaze, 2021, 86.839.009 MWh

Cine a avut interesul sa scadă producția din 2018 atât de mult pentru a creste importul de gaz?! Cine a avut interesul ca prețul gazelor de pe piața românescă sa fie mai mare decât prețul gazelor de pe bursele europene?! Cine a avut interesul să ajungem in aceasta iarnă producția sa fie la jumătatea consumului?! Astăzi, o zi nu foarte friguroasă, producem 22,4mil m3 și consumam 40,2mil m3, gaze naturale. După cum se vede nu avem rute alternative importând doar din Rusia!!! Ce interese satisfacem?! Soluții urgente: -Mărirea producției interne;-Exploatarea rapida a tuturor zăcămintelor de gaze deja identificate;- In off shore, nu se vor scoate gaze in perimetrele Neptun Deep și Trident, minim patru ani de zile.Nu Mai Mințiți!!!Nu avem nevoie de o lege off shore, legea poate fi simplă:,, Oricine investește in exploatarea gazelor din Marea Neagra nu ar trebui sa plătească redevențe nici taxare sau supra taxare”. Singura condiție fiind împărțirea producției cu statul roman, și astfel statul român ar avea o cantitate de gaze pe care ar putea-o folosi la scădea prețului pentru consumatorii vulnerabili și industria românească.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button