S-a renunțat la ideea redeschiderii școlilor. Se fac doar cursuri online și apoi se încheie mediile
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că în anul școlar și universitar 2019 – 2020 nu se vor mai deschide nici școlile și nici facultățile.
S-a decis astăzi că în majoritatea școlilor, cursurile să nu se mai redeschidă în acest an școlar – universitar. Se continuă învățământul la distanță. Cursurile se vor încheia la data de 12 iunie, cu notele pe care le au elevii și studenții acum. Mediile se încheie, situația școlară se încheie”, a anunțat luni, 27 aprilie, într-o declarație televizată, președintele Klaus Iohannis.
„S-a renunțat la ideea redeschiderii școlilor. Faptul că elevii ar merge la școală ar implica două riscuri mari, două riscuri majore – să ducă școala de acasă la școală sau să aducă boala de la școală acasă”, a explicat șeful statului.
Doar elevii din anii terminali (clasele a VIII-a, a XII-a sau a XIII-a) vor putea merge în școlile lor (fără ca acest lucru să fie obligatoriu), în perioada 2 – 12 iunie, pentru a-și pregăti examenele de admitere în licee și de bacalaureat.
Președintele Iohannis a precizat că examenele naționale, evaluarea națională și bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost ele planificate de la începutul anului, dar cu respectarea unor reguli clare de protejare împotriva coronavirusului, inclusiv cele de distanțare între elevi, în momentul în care se află în clase.
Potrivit șefului statului, cursurile în incinta școlilor și a universităților se vor redeschide în luna septembrie, la momentul începerii anului școlar și universitar 2020 – 2021.
Toate aceste măsuri au fost decise la ședința care s-a desfășurat luni, 27 aprilie, la Palatul Cotroceni, ședință la care au participat premierul Orban și câțiva membri ai Guvernului, inclusiv ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie.
Sursa: www.romanialibera.ro