Marius Lulea(AUR): După catastrofa Firea a venit catastrofa Nicușor Dan
Vicepreședintele AUR, Marius Lulea, prezintă informații din interiorul primăriilor de sector și Primăria Capitalei conduse de Nicușor Dan, pe care îl consideră o catastrofă pentru București.
Marius Lulea: Gabriela Firea a realizat ”Voluntarizarea” Capitalei
,,Ca mulți colegi constructori cunosc destul de bine situația din interiorul primăriei București și a primăriilor de sector. Breasla noastră nu este atât de mare pe cât se crede, așa că informația circulă repede.
Gabriela Firea și PSD au fost cu siguranță o catastrofă pentru primăria București și venirea ei acolo a însemnat Voluntarizarea capitalei. Adică? Adică și-a adus toate rudele și prietenii la primărie și a început să facă structuri și companii în care toată lumea să aibă loc și prin care să controleze Bucureștiul. Doar că Bucureștiul nu este Voluntariul(o catastrofă de oraș cu buget de zeci de milioane de euro și ulițe de pământ și străzi fără canalizare și trotuare), acolo unde s-a putut face acest lucru datorită numărului mic de cetățeni. Așa se face că acest companii au determinat falimentul primăriei și a redus aproape la zero investițiile realizate de către municipalitate.
Nicușor Dan a venit după Gabriela Firea și bine s-a întâmplat că acesteia nu i s-a mai dat un mandat, votul Bucureștinilor împotriva ei a fost unul rușinos. A fost cam singurul mandat ce s-a terminat prin vot negativ și nu prin intervenția clasică a procurorilor. Nu mai zic că Firea se vedea un fel de viitor președinte al României și e posibil și acum să aibă acest fetiș hrănit de habarniștii din jurul ei.”, a declarat Marius Lulea.
Marius Lulea afirmă că Nicușor Dan a blocat toate investițiile mari în București și a distrus orice perspectivă de dezvoltare a orașului din cauza lipsei de comunicare cu specialiștii din domeniu.
,,Dar Nicușor Dan are mari probleme de înțelegere și de comunicare. Ori la primărie dacă nu te pricepi trebuie să întrebi, dar el nu face acest lucru. Așa se face că după aproape un an nimic nu s-a întâmplat bine la primăria generală, a reușit cu succes să blocheze toate investițiile private și să trimită antreprenorii români la Cluj, Brașov, Constanța sau Timișoara, acolo unde există predictibilitate.
Legat de problema cu încălzirea și prepararea apei calde soluții nu există decât una singură: dotarea spațiilor cu centrală termică de bloc sau de cartier. Varianta actuală cu scărpinatul pe invers că poate o să utilizăm țevile din pământ nu există. Știu toți specialiștii că țevile din pământ sunt corodate, că bună parte din apă se pierde, că se astupă o problemă și în acea secundă apare o alta. E un principiu clasic: o dată ce ai astupat o gaură crește presiunea și atunci cedează în alt loc.
Eu nu înțeleg care sunt deștepții care ne spun că nu mai e voie cu centrale de apartament sau de bloc deoarece orice formule chimice și calculele matematice / fizice am folosi ele spun că randamentul maxim este în această situație. Centralele de clădire sau apartament au randament mare, sunt cu mult mai puțin poluante decât marile termocentrale și nu au pierderi de traseu deoarece ele se află în clădire.
Mai mult decât atât, oricât s-ar zbate unii prin arderea unei anumite cantități de metan va reieși doar o anumită cantitate de apă, dioxic de carbon și căldură. Nu contează unde le arzi, căci rezultatul este același, mai contează desigur randamentul ce conține și pierderile ce apar sub diverse forme. Nu trebuie să fii un geniu ca să știi că e mai bine să produci agentul termic pe loc și nu la distanță.
Practic soluția am dat-o mai sus și statul român trebuie să înceapă un program național pe modelul primei case în care să asigure finanțarea fără dobândă și garanții acordate de stat pentru montarea de astfel de echipamente. Trebuie să facem acest lucru cu atât mai mult cu cât în România există mai multe fabrici care produc atât centralele termice cât și conductele necesare a fi înlocuite, adică nu trebuie să facem importuri în aces sens.
Sunt ferm convins că aceste investiții duse pe o rambursare de vreo 10 ani nici nu s-ar vedea în facturi datorită costurilor mai reduse cu producerea apei calde și agentului termic, dar cine să gândească astfel de soluții când liderii politici au ca principală preocupare cum să mai jefuiască ei România și acest lucru se poate face cel mai bine cu stăpânii din exterior.
Ce vedem noi însă: că ei nu pot asigura livrarea apei calde și a căldurii, dar vor să interzică centralele termice de apartament sau clădire. Vedeți logica pe undeva?
Montarea unei astfel de centrale ar dura maxim 7 zile dacă cineva și-ar propune acest lucru.
Voi ce părere aveți, mai ales cei fără de apă caldă și căldură în case?”, a mai spus Marius Lulea.