Marius Lulea: În 32 de ani guvernele României nu au reușit să construiască o amărâtă de centură în jurul Bucureștiului
Vicepreședintele AUR, Marius Lulea, afirmă că am ajuns la nivelul țărilor din Africa la nivel de infrastructură, iar în 32 de ani Guvernele României nu au fost îns stare să construiască o amărâtă de centură în jurul Bucureștiului.
„Zilele acestea primul ministru a dat drumul unui pasaj la Mogoșoaia, însă în claxoanele și înjurăturile șoferilor care erau blocați în trafic. În loc să dea drumul la pod ei au blocat șoseaua de centură ca să țină o conferință de presă. La momentul de față concurăm cu brio cu țări din Africa la nivel de infrastructură. Vorbim de o zonă aproape plană cu zero dificultăți tehnice. Guvernul, cei care conduc județul Ilfov și cei care conduc orașul București au principala vină. Treaba este simplă, trebuie alocați banii necesari și să fie plătiți constructorii la timp. Că tot vorbim despre constructori: guvernul dorește să scadă salariul minim în construcții de la aproximativ 2.300 lei net până la 1.400 lei net și să crească taxele pentru antreprenori. În 2019-2020 acest sector a ținut România în viață, fiind principala ramură economică. Deși în orașele mari muncitorii câștigă cu mult peste aceste sume, România nu se limitează la București și Cluj, România este și la Petroșani sau Slobozia, acolo unde piața nu este afectată de creșterea imobiliară. Cine poate trăi cu 1.400 lei?”, a declarat Marius Lulea.
Guvernul Cîțu pe ultima sută de metri, având în vedere că se confruntă cu o debarcare iminentă, încearcă să facă cât mai mult rău românilor distrugând întregi ramuri economice, cum ar fi it-ul, construcțiile și firmele de transport, susține liderul AUR.
„Justificarea e penibilă: să fie echitate. În loc să extindă această facilitate peste toată economia națională, Florin Cîțu încearcă să îi dezbine pe români și susține că este echitabil ca toți să fim săraci. AUR susține creșterea salariului minim la 2.300 lei net și scăderea impozitelor plătite de firme. Facilitatea din construcții trebuie să devină regula și să lăsăm mai mulți bani la salariați și la antreprenori. Fiecare român din 5 zile pe săptămână 2 le muncește pentru stat. Nu este corect așa, este mai rău decât pe vremea iobagilor. Trăim în Europa numai în scris, în realitate bunăstarea nu prea se vede, urmărim o permanentă luptă cu așa-zisa corupție, dar fără efect, doar pentru răfuieli politice.”, a mai spus Marius Lulea.