Solidaritate liberală: Cataramă cere sărăcie și la bugetari, în loc de bogăție la privat
Este greu să înțelegi cum merge liberalismul prin România. Până acum ceva ani sponsor al PNL, Viorel Cataramă a fost silit să o ia pe o cale politică proprie.
Din poziția de lider incontestabil al partidului nou înființat Dreapta Liberală, partid bătut la ultimele alegeri europarlamentare de toți cei trei candidați independenți, Viorel Cataramă își anunță pe rețelele de socializare doctrina politică: lupta împotriva bugetarilor și a statului român.
Deși România este statul european cu cele mai mici salarizări, Viorel Cataramă lasă impresia că e mai bine să fie toți săraci, decât să îi facem la fel de bogați și pe privați. Este o enigmă cum o doctrină comunistă, toți egali dar în sărăcie, ajunge să fie promovată sub forma unor lozinci liberale.
„Unde este SOLIDARITATEA, (atat de mult) clamata in timp de CRIZA?
De aproape o luna s-a decretat starea de urgenta in Romania. Intre timp, 1 milion de persoane au intrat in somaj, iar prognoza este de 1,5 milioane; toate aceste persoane provin din sectorul privat, nici un angajat la stat, facand parte din aristocratia bugetara, nu este afectat, desi activitatea este suspendata (un mic exemplu, dintr-o multitudine: teatrele si muzeele sunt inchise dar angajatii primesc salariile intregi)!
De ce exista o astfel de DISCRIMINARE in tara noastra? Unde este ECHITATEA si DREPTATEA? De ce se incalca atat de grosolan CONSTITUTIA?
Salariile la stat (fara multitudinea de sporuri) sunt de 3-4 ori mai mari decat la privat, dar cand este razboi/criza tot cei din urma suporta costurile!
De ce trebuie sa saraceasca numai unii?
Sunt intrebari la care, totusi, cineva trebuie sa raspunda candva” spune liberalul Viorel Cataramă.
Interesant este faptul că din totalul de milioane de bugetari a ales să amintească tocmai de cei care lucrează în teatre și muzee. Probabil că un pic de cultură este deranjantă, din moment de guvernanții, parlamentarii și primarii nu sunt cap de listă.
Salariile medii în domeniul privat și cel bugetar sunt relativ egale, chiar mediul privat are un plus de vreo 30%. În fine, ce mai contează când cei vechi sunt cei care ne propun o altfel de politică.
Incredibil: peste 150 de membri ai familiei regale saudate sunt infectate.