România nu duce lipsă de profesioniști. De ce nu susține statul român această elită?
Inventatorul Iuliean Horneț a discutat în cadrul emisiunii Obiectiv România despre soluțiile pe care statul român le are la îndemână și care ar putea fi folosi în beneficiul românilor, însă politicienii aleg să se îndatoreze.
Iuliean Horneț a precizat că AUR este singurul partid care și-a creat o echipă de consilieri, formată din profesioniști din domeniile care sunt prioritare pentru România. Printre aceștia se numără Florian Colceag – antrenorul de genii și inventatori precum Alexandru Stănilă. „Ideea noastră este să facem o revoluție a sustenabilității și a profitabilității”, subliniază Horneț.
Inventatorul a avertizat asupra situației critice în care se află țara noastră, ne îndatorăm pe zi ce trece, iar banii nu ajung unde trebuie – dovadă sunt incidentele ce au avut loc în spitalele din România. „La 56% din PIB o să ne pierdem guvernarea și asta se urmărește. În spitale nu s-a investit nimic, mai mult la cele din privat s-au făcut îmbunătățiri, dezinsecția permanentă. S-a investit în aparatură fără școlarizare pentru că de acolo se poate fura. La fel și în materialele de consolidare”, susține Horneț.
Statul român nu este interesat de soluțiile propuse de profesioniștii noștri
Iulia Horneț a mai spus că de-a lungul vremii și-a prezentat proiectele instituțiilor statului, care au ales să ignore soluțiile propuse pentru că aleșii noștri sunt prea puțin interesați de soara acestui popor.
Printre soluții de care România s-ar putea folosi se numără centrale termice cu peleți sau, mai bine zis, cu biomasă peletizată. Aceste centrale termice, explică Horneț, produc apă caldă și sunt de la 25 kw până la 525 kw, putem încălzi și orașe. Avem apă supraîncălzită pe care o putem folosi în cogenerare, în industria alimentară, facem și energie electrică și termică. Facem generatoare de aer cald și aer supraîncălzit până la 300 de grade și putem să uscăm cerealele ca să nu mai importăm produse agricole.
O altă soluție se referă la oprirea deșertificării solului prin folosirea biocearului rezultat din reciclarea deșeurilor. În România, în special în regiunea Olteniei, vorbim de un grad ridicat de deșertificare din cauză că nu se mai rotesc culturile, se bagă deseuri agricole în sol – experții indică un grad de deșertificare de 73%.
Instalația de piroliză face reciclarea tuturor deșeurilor, inclusiv a celor fosile: biomasa, pe care o introduc în piroliză și obțin ulei și gaz de piroliză și biocear. Și din deșeurile menajere obțin aceleași produse. Acestea trei pot opri deșertificarea solului României – acest biocear, cărbunele pe care-l folosim noi la grătar, dacă îl amestecați cu pământ reține umiditatea în sol, iar în timp, folosind și alte substanțe, ne putem bucura din nou de un sol fertil.
Puteți vedea emisiunea integral: