SocialȘtirile 60m.RO

S-au săturat de minciuni. Bugetarii protestează față de măsurile de austeritate anunțate de Guvernul Cîțu

Se anunță proteste la Palatul Cotroceni, dar și la Ministerul de Finanțe și Ministerul Muncii. Angajații din învățământ, sănătate și poliție sunt nemulțumiţi de înghețarea salariilor în sectorul bugetar și amânarea acordării unor sporuri și beneficii, dar și de majorarea salariului minim cu un procent mult mai mic față de cel solicitat de sindicate.

„Suntem la Administraţia Prezidenţială să cerem ca preşedintele să aplice prerogativele constituţionale, de mediere a unui conflict social dintre sindicate şi Guvern şi Parlament. Sigur că se putea mări salariul minim cu mai mult de 41 de lei, pentru că salariul minim înseamnă venituri suplimentare la bugetul de stat. Ne deranjează minciuna cu care suntem confruntaţi, pentru că în campania electorală toate partidele care fac acum coaliţia de guvernare au promis un lucru şi constatăm că în programul de guvernare au fost uitate toate promisiunile şi eliminate din structura respectivă. Ori că vorbim de salariul minim, ori de cadrul legislativ fiscal legat de forţa de muncă”, a declarat Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa.

„Protestul nostru nu e doar pentru noi, e pentru toti angajații din România, indiferent dacă lucrează la stat sau în mediul privat!”, susţin reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual – SNPPC, din Ministerul Afacerilor Interne.

Back to top button