Economie

Petrișor Peiu: după alegeri vine dezastrul. Lazea de la BNR propune -20% la salarii

Petrișor Peiu atrage atenția asupra situației dezastruoase din economie și că după alegeri se vor implimenta măsuri dure:

„Ce concluzie mai bună privind situația dezastruoasă a finanțelor țării și dezastrul care ne așteaptă după alegeri ar putea fi alta decât propunerea economistului-șef al Băncii Naționale, Valentin Lazea, de a se reduce toate salariile din sectorul public cu 20%!

Și mai adaugă Lazea că o reducere cu 2% din PIB a deficitului bugetar nu este suficientă. Mai trebuie musai niște creșteri de venituri.

Și Lazea nu crede în minunile pe care le-ar produce o digitalizare mult-invocată și mult-așteptată.

Cu alte cuvinte, în loc de 1.000 de km de autostrăzi, dragi votanți, veți primi fix o reducere de salariu cu o cincime, bașca o creștere de taxe.

Exact ca în 2010, după alegerile din 2008-2009.

Unii zic că este doar o opinie personală. Dar e, totuși, opinia personală a economistului-șef al Băncii Naționale a României.

Păi dacă eu spuneam asta aș fi înțeles să râdă cu lacrimi toți românii. Dar când o spune chiar economistul-șef al BNR, eu nu aș râde deloc.

Repet, oameni buni: economistul-șef al BNR crede că deficitul bugetar la anul va fi de 9% și pentru a-l reduce va trebui să se reducă salariile bugetare cu 20% și mai sugerează că ar mai trebui aduse niscavai venituri în plus la buget pe calea clasică a creșterii de taxe.

Era să votez din greșeală BNR și pe Valentin Lazea, pentru realism. Dar m-am trezit și mă întreb: oare unde erau BNR și economistul său șef în ultimii cinci ani?” susține Petrișor Peiu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button