Știrile 60m.RO

România, țara în care un test COVID costă cât o pensie obișnuită

În România valoarea unui test pentru a afla dacă ești infectat sau nu cu COVID este de aproape 100 de euro, adică 500 de lei.

Știți că zeci de mii de bătrâni au în România o pensie mai mică de 500 de lei? Practic acești bătrâni sunt sortiți pieirii și abandonați de către statul român și politicieni.

Cum să trăiești cu 500 de lei pe lună, când un parlamentar consumă numai la o masă această sumă de bani?

Avem pensii speciale de zeci de mii de euro, pensii votate de către parlamentarii politicieni pentru ei și rudele lor, dar majoritatea românilor trăiesc într-o sărăcie lucie.

Aceasta este situația în care se află România, iar noi ne comparăm în mod ironic cu statele occidentale, acolo unde își permit să ia măsuri dure pentru că nu sunt obișnuiți cu un așa stil prost de viață.

  • Mihai Belu: Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că odată instaurată, cenzura funcționează la toate nivelurile
    Dacă pe Marius Tucă poate CNA să-l dea jos de pe rețele, pe tine te poate reduce la tăcere și administratorul de bloc. Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că odată instaurată, cenzura funcționează la toate nivelurile. Jurnaliștii sau politicienii vor fi cenzurați de structuri puternice, dar și oamenii simpli o să sufere. Când o să vrei să strigi disperat că ești victima unui abuz, când o să vezi că ești nedreptățit sau când o să ai un conflict cu o rotiță mai mică a sistemului nu o să poți să te plângi pentru că strigătele tale vor fi cenzurate. La …
  • Predoiu, ferm convis că va continua Coaliția Sistemului și după alegerile prezidențiale: „De ce nu? Asta e majoritatea!”
    Ministrul de Interne se declară ferm convins că guvernul din care face parte va rămâne la putere și după alegerile prezidențiale din luna mai. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri, la Parlament, întrebat dacă Marcel Ciolacu ar putea să continue funcţia de premier după alegeri, că este posibil, pentru că există o coaliţie, asta e majoritatea, el apreciind că va continua această coaliţie după alegeri. Predoiu nu a dorit să comenteze dacă Ilie Bolojan ar putea ajunge premier, după prezidenţiale. Nu fac astfel de speculaţii, a spus el. Cătălin Predoiu a fost întrebat dacă Ilie Bolojan este o …
  • Veniturile de nababi ale judecătorilor CCR: Sporuri de zeci de mii de lei și beneficii imense
    În timp ce mulți români se zbat cu salarii mici și majorări de prețuri, judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) trăiesc pe picior mare, cu venituri și beneficii de-a dreptul șocante. Cu salarii de peste 40.000 de lei și sporuri care depășesc 11.000 de lei, aceștia au ajuns să se bucure de un trai luxos, în timp ce mulți cetățeni nu reușesc să-și plătească nici măcar facturile. Pe lângă salarii colosale, judecătorii CCR beneficiază de o serie de privilegii care ridică semne mari de întrebare asupra corectitudinii acestora. Judecătorii Curții Constituționale a României sunt cei mai privilegiați angajați ai statului, …
  • Cea mai veche fabrică din România, înființată în 1771, își închide porțile. A intrat oficial în faliment
    Destin trist pentru cea mai veche fabrică din România, înființată în anul 1771. Uzina Constructoare de Mașini Reșița își va închide porțile. A intrat, oficial, în faliment. Uzina Constructoare de Mașini (UCM) Reșița a intrat oficial în faliment, începând de pe 2 aprilie, potrivit unei decizii a Tribunalului București. Compania, care produce hidroagregate şi echipamente hidromecanice, s-a aflat în stare de insolvență timp de 13 ani și a fost preluată de Hidroelectrica din 2024, la o valoare de piață de 59,9 milioane lei. Hidroelectrica a adăugat 119,65 milioane lei la capitalul social al companiei, sumă necesară tranzacției totale de preluare, …
  • Șoferii plătesc mai mulți bani la RCA, deși prețul e plafonat
    În 2025, șoferii din România se confruntă cu o creștere semnificativă a costurilor pentru polițele RCA, chiar și în contextul în care prețul acestora este teoretic plafonat. Deși reglementările ASF stabilesc un plafon pentru aceste asigurări, realitatea din piață este cu totul diferită. Asiguratorii reușesc să găsească diverse modalități de a majora prețurile, iar această situație continuă să stârnească nemulțumiri în rândul șoferilor români. Cum se scumpesc polițele RCA în 2025? Chiar dacă în 2023 ASF a impus un plafon pentru prețurile RCA, în 2025, majoritatea șoferilor au observat o creștere semnificativă a costurilor. De exemplu, prețul mediu pentru o …
  • Stegarul Dac, târât de polițiști și legat de targă, după un protest în faţa Tribunalului Bucureşti
    A fost scandal monstru în fața Tribunalului București, acolo unde a avut loc procesul lui Bogdan Peșchir. Stegarul Dac s-a urcat într-un copac în semn de protest față de abuzurile sistemului și pentru a transmite un mesaj clar: Voința poporului nu poate fi înfrântă! Pentru asta însă a fost legat de targă de polițiști și dus la spital, scrie realitatea.net. Inițial, Stegarul Dac s-a urcat într-un copac in fața tribunalului, dar a fost convins să coboare de bunăvoie. De îndată ce a coborât, polițiștii au purtat o serie de discuții cu el, după care au decis să îl ducă la …
  • Președintele Consiliului Fiscal ne anunță că o creștere a taxelor e inevitabilă!
    Daniel Dăianu avertizează că România nu mai poate evita creșterea taxelor și impozitelor, iar politicienii refuză să acționeze din cauza alegerilor. Statul român se află într-o situație economică delicată și va trebui să facă față realității unui sistem fiscal ce nu mai poate susține economia pe termen lung. Într-un mesaj clar, președintele Consiliului Fiscal a subliniat că o creștere a taxelor este inevitabilă. „Datoria publică poate să crească foarte repede. România nu se află în Zona Euro și poate ajunge în incapacitate de plată chiar și cu un deficit mic. Nu se va putea evita până la urmă o revedere …
  • Acord istoric de frontieră între Tadjikistan, Kârgâzstan și Uzbekistan
    Trei țări din Asia Centrală, Tadjikistan, Kârgâzstan și Uzbekistan, au semnat un acord privind frontierele comune, un pas semnificativ pentru stabilitatea regională. Tratatul, încheiat la Khudjand, vine în urma unor tensiuni de lungă durată legate de granițe și resursele de apă. Acesta marchează o etapă importantă în colaborarea dintre cele trei foste republici sovietice. Liderii celor trei state, președintele tadjic Emomali Rahmon, cel kârgâz Sadîr Japarov și omologul lor uzbec, Șavkat Mirzioiev, s-au întâlnit la Khudjand, în Tadjikistan, unde au oficializat punctul de joncțiune al frontierelor lor comune situate în Valea Fergana. Această regiune dens populată a fost adesea un …
  • Putin ordonă cea mai mare recrutare de primăvară din ultimii 14 ani: 160.000 de ruși chemați sub arme
    Rusia a anunțat recrutarea a 160.000 de tineri între 18 și 30 de ani pentru serviciul militar obligatoriu, cea mai mare campanie de primăvară din ultimii 14 ani. Deși Kremlinul susține că recruții nu vor fi trimiși pe front, aceștia sunt forțați să semneze contracte și să lupte în Ucraina. Această măsură vine în contextul unor pierderi semnificative suferite de armata rusă. Președintele rus Vladimir Putin a ordonat, printr-un decret publicat pe site-ul oficial al guvernului rus și citat de agenția Interfax, recrutarea a 160.000 de tineri cu vârste între 18 și 30 de ani, în perioada aprilie-iulie. „Soldații, marinarii, …
  • România în alertă! Ungaria are epidemie de febră aftoasă
    O epidemie de febră aftoasă a izbucnit în Ungaria, determinând autoritățile să ia măsuri drastice pentru a limita răspândirea bolii. Având în vedere proximitatea geografică și riscul de transmitere transfrontalieră, România ar trebui să monitorizeze atent situația și să ia măsuri ferme pentru a proteja sectorul zootehnic național. Situația actuală în Ungaria În martie 2025, Ungaria a raportat primele cazuri de febră aftoasă după mai bine de 50 de ani. Focarul inițial a fost identificat la o fermă de bovine din Kisbajcs, în nord-vestul țării, aproape de granița cu Slovacia și Austria. Ulterior, boala s-a răspândit la alte ferme din …
  • Piața medicală românească sub dominanța rețelelor străine
    Recent, piața serviciilor medicale private din România a fost marcată de o serie de achiziții importante, în care marile rețele străine au consolidat controlul asupra sectorului. Medicover a preluat operațiunile Synlab, iar alte mari grupuri medicale își extind constant prezența în România, lăsând tot mai puțin loc pentru jucătorii locali. Această tendință ridică întrebări despre viitorul sistemului de sănătate românesc și impactul asupra pacienților. Piața serviciilor medicale private din România a intrat într-o fază de consolidare agresivă, unde marile rețele străine joacă un rol tot mai dominant. Recent, grupul suedez Medicover a achiziționat operațiunile Synlab din România și alte cinci …
  • Marea Britanie introduce un permis electronic obligatoriu pentru vizitatorii europeni începând din 2 aprilie
    Începând cu 2 aprilie 2025, cetățenii europeni care doresc să călătorească în Marea Britanie trebuie să obțină o Autorizație Electronică de Călătorie (ETA). Acest sistem are scopul de a îmbunătăți securitatea la frontiere și de a simplifica procesul de intrare în țară. Guvernul britanic a implementat, începând cu 2 aprilie 2025, un sistem de Autorizație Electronică de Călătorie (ETA) pentru cetățenii europeni care vizitează Regatul Unit. Acest sistem, deja aplicat anterior vizitatorilor din afacerea Uniunii Europene, are scopul de a consolida securitatea la frontiere și de a eficientiza procesul de intrare în țară. Detalii despre ETA:• Cost: 10 lire sterline …
  • Militari români activi implicați în activități de securitate în Congo, în timpul concediului de creștere a copilului
    Ministerul Apărării Naționale a identificat șapte militari români activi care au lucrat ca „mercenari” pentru companii private de securitate în Congo, în perioada concediului de creștere a copilului. Cercetările au dus la sesizarea Parchetului Militar și la inițierea unor măsuri disciplinare. Ministerul Apărării Naționale a deschis o anchetă după ce au fost descoperiți șapte militari activi care au desfășurat activități de securitate în Republica Democrată Congo, în perioada în care se aflau în concediu pentru creșterea copilului. Aceștia, dintre care doi subofițeri și cinci soldați profesioniști, au lucrat pentru companii de securitate între 2023 și începutul anului 2025, încălcând legislația …
  • Burduja îl taxează pe Nicușor Dan: Să folosești sloganuri anti-sistem, în timp ce ești parte a unui sistem care te susține, asta înseamnă să fii impostor!
    Liderul PNL București, Sebastian Burduja, îl taxează pe Nicușor Dan: „Să folosești sloganuri anti-sistem, în timp ce ești parte a unui sistem care te susține, asta înseamnă să fii impostor!” Este un candidat susținut de partide unul cu adevărat independent? Evidența și bunul-simț spun că nu.Domnul Nicușor Dan se prezintă ca fiind „cel mai independent” dintre candidații independenți și „cel mai anti-sistem” dintre candidații anti-sistem la președinția României. Să nu intrăm în definiții despre ce înseamnă anti-sistem, căci tot ce am văzut până acum la candidați autodefiniți ca atare au fost încălcări flagrante ale legislației electorale și ale Constituției. Dar …
  • Avocatul lui BogPr detonează dosarul finanțării lui Călin Georgescu: SUA au cerut explicații, cine nu înțelege va plăti cu vârf și îndesat
    Scandalul legat de arestarea influencerului Bogdan Peșchir – BogPr capătă o dimensiune internațională, potrivit apărătorului său. Avocatul Adrian Sârbu a făcut declarații la ieșirea de la Tribunalul București, afirmând că Departamentul de Justiție al Statelor Unite a luat deja legătura cu echipa sa și cer clarificări în acest caz. „Departamentul de Justiție al Statelor Unite a luat deja legătura cu noi, iar lucrurile vor merge într-o altă direcție. Cine nu vrea să arate că a înțeles despre ce este vorba, mai devreme sau mai târziu va plăti cu vârf și îndesat. (…) Da, au luat legătura cu noi, cu persoane din jurul lui Bogdan, …
  • Nicuşor Dan, pulverizat de presa americană: Un cal troian sprijinit de Soros, un risc pentru relațiile cu SUA și un posibil câştig pentru Rusia
    O revistă americană a publicat un editorial despre candidatura lui Nicușor Dan la alegerile prezidențiale din luna mai, susținând că o eventuală victorie a acestuia ar putea afecta relațiile strategice cu SUA, edilul-şef al Capitalei fiind descris drept „cal troian” sprijinit de George Soros. În contextul în care, în luna mai, vor fi organizate noi alegeri prezidenţiale, după ce Curtea Constituţională le-a anulat pe cele din decembrie 2024, presa internaţională este cu ochii aţintiţi pe România şi pe candidaţii înscrişi în cursa electorală, încercând să intuiască direcţia în care ne vom îndrepta cu un nou preşedinte. Pe măsură ce în …
  • Ion Iliescu și alți lideri ai Revoluției din 1989, trimiși în judecată în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990
    Fostul președinte Ion Iliescu, alături de Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General în dosarul Mineriadei din 1990, fiind acuzați de infracțiuni contra umanității. Acuzațiile vizează represiunea violentă a manifestanților din Piața Universității, soldată cu victime, răniri și privări de libertate. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunțat miercuri trimiterea în judecată a unor figuri de vârf din perioada post-Revoluționară, printre care fostul președinte Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie …
  • Bucureștiul, în colaps financiar sub Nicușor Dan: buget tăiat, investiții blocate și servicii publice în criză
    Primăria Capitalei traversează un an dezastruos din punct de vedere financiar, iar Nicușor Dan recunoaște că 2025 este „un an pierdut pentru investiții în București”. Bugetul orașului a fost redus, iar subvențiile pentru servicii publice pun presiune pe finanțe. În loc să găsească soluții, primarul Capitalei acuză Guvernul și retrage proiectul de buget din Consiliul General. Situația financiară a Primăriei Generale a Capitalei este mai gravă ca niciodată, iar Bucureștiul riscă să rămână fără investiții în 2025. Nicușor Dan, primarul Capitalei, a retras săptămâna trecută proiectul de buget după ce coaliția majoritară din Consiliul General a anunțat că se va …
  • Nicuşor Dan, acuzat de presa americană că este „un cal troian sprijinit de Soroş” și un risc pentru relațiile cu SUA
    O publicație americană susține că o eventuală victorie a lui Nicușor Dan la alegerile prezidențiale ar putea afecta parteneriatul strategic al României cu SUA și NATO. Candidatul este acuzat de inconsecvență în declarații și de o poziție „discutabilă” față de Rusia, ceea ce ar putea reprezenta un câștig pentru Kremlin. Într-un editorial publicat de Townhall, Nicușor Dan este descris ca o figură controversată, cu posibile implicații negative asupra relațiilor dintre România și SUA. „În timp ce el se prezintă ca un reformator curat, dovezile spun o poveste mult mai tulburătoare. O președinție a lui Nicușor Dan nu ar fi altceva …
  • Nicuşor Dan promite apelarea la NATO pentru a implica și România, dacă Republica Moldova este atacată
    Candidatul independent la alegerile prezidenţiale, Nicuşor Dan, a declarat că, în calitate de preşedinte, ar solicita intervenţia militară a NATO în cazul unui atac al Rusiei asupra Republicii Moldova, riscând astfel implicarea directă a României într-un conflict armat. Într-un interviu acordat marţi seară pentru Fanatik.ro, Nicuşor Dan, candidat independent la alegerile prezidenţiale, a afirmat că, în eventualitatea unui atac al Rusiei asupra Republicii Moldova, ar solicita intervenţia NATO. Întrebat despre această posibilitate, el a răspuns afirmativ: “Da, o voi face, dar este important să facem tot ce ţine de noi ca să nu ajungem la acest scenariu. Este important ca …
  • Taxa de parcare impusă de primarul Băluță: o povară injustă pentru locuitorii Sectorului 4
    Începând cu 1 ianuarie 2025, Primăria Sectorului 4, sub conducerea primarului Daniel Băluță, a introdus o taxă anuală de 540 de lei pentru șoferii care nu dețin un loc de parcare. Această măsură a stârnit un val de nemulțumire în rândul locuitorilor, care o consideră o povară financiară suplimentară și o soluție ineficientă la problema cronică a lipsei locurilor de parcare din sector. O măsură controversată și discriminatorie Introducerea acestei taxe pare să fie o decizie pripită și discriminatorie. În loc să abordeze problema reală – insuficiența locurilor de parcare – administrația locală a ales să penalizeze cetățenii care deja …
  • George Simion, singurul candidat care a înțeles mesajul lui Călin Georgescu: fără bannere și milioane de euro aruncate pe propagandă electorală
    Într-o campanie electorală în care partidele vechi se întrec în afișe, bannere gigantice și cheltuieli exorbitante, liderul AUR, George Simion, demonstrează că se poate și altfel. Refuzând ostentația și risipa banului public, Simion a ales calea demnității, a respectului față de cetățeni și a mesajului direct, fără intermediari. Inspirat de principiile promovate de Călin Georgescu – un om care a avertizat de ani de zile că politica trebuie curățată de marketingul toxic și de banii murdari – George Simion rămâne singurul candidat care a înțeles cu adevărat nevoia de schimbare. Fără afișe în fiecare intersecție, fără milioane de euro pompate …
  • Primarii PSD îl susțin pe Victor Ponta
    Mai mulți primari PSD încep să se distanțeze de linia oficială a partidului și își exprimă public sprijinul pentru Victor Ponta în cursa pentru președinția României. Un exemplu este Ticu Simion, unul dintre cei mai respectați edili din județul Iași, care și-a declarat susținerea pentru fostul premier pe rețelele de socializare. „Bună ziua tuturor! Sunt profesor Ticu Simion, primar aflat la al șaselea mandat în comuna Ciohorani, județul Iași. Din 1989 și până astăzi, România a evoluat, iar schimbările pozitive sunt vizibile. Nu pot fi de acord cu cei care susțin că în ultimii 35 de ani nu s-a realizat …
  • Dosarul “Mineriada“, încă o încercare sau o nouă farsă a justiției noastre nule și inexistente
    Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Gelu Voican-Voiculescu. Adrian Sârbu, Miron Cozma au fost trimişi în judecată în dosarul “Mineriada din 13 – 15 iunie 1990”, pentru infracţiuni contra umanităţii. ”Procurorul de caz din cadrul Secției de parchetelor militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus trimiterea în  judecată a inculpaților: Iliescu Ion, la data faptelor președinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională și președinte ales al României, Roman Petre, la data faptelor prim-ministru al Guvernului provizoriu al României, Voiculescu Gelu-Voican, la data faptelor viceprim-ministru al Guvernului provizoriu al României, Măgureanu Virgil, la data faptelor director al Serviciului …
  • Ciprian Blejan – singura alternativă reală la un județ capturat de baroni locali: AUR propune schimbarea adevărată în Bihor
    Într-un județ controlat de zeci de ani de baronii locali ai PSD, PNL și UDMR, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Bihor, Ciprian Blejan, se impune ca singura voce autentică a schimbării. Cu un discurs curajos, o viziune clară și o atitudine necompromisă, Blejan devine speranța bihorenilor care s-au săturat de jocurile de culise ale lui Ilie Bolojan și acoliții săi. Crescut în județ, conectat la nevoile reale ale oamenilor, Ciprian Blejan nu vine cu promisiuni goale, ci cu soluții concrete pentru dezvoltarea Bihorului: de la infrastructură modernizată și sprijin real pentru sate, până la transparență în cheltuirea banului public …
  • Elena Lasconi susține căsătoriile gay
    Candidatul USR la alegerile prezidenţiale, Elena Lasconi, a afirmat, marţi seară, că politicianul nu are ce căuta în dormitorul oamenilor şi a adăugat că este de acrod cu parteneriatul civil pentru persoanele de acelaşi sex, dar şi între un bărbat şi o femeie. Elena Lasconi a fost întrebată, marţi, la Antena 3, dacă ar opta pentru legalizarea căsătoriei între persoanele de acelaşi sex. ”Pe de altă, parte sunt pentru parteneriatul civil şi mă gândesc şi la parteneriatul civil pentru persoanele de acelaşi gen, dar şi pentru persoanele cu genuri diferite pentru că există multe cupluri în ţara asta femeie-bărbat care …
  • Dungaciu: Dependența excesivă a României de deciziile altor actori internaționali a dus la o poziție extrem de vulnerabilă a ţării noastre pe plan extern
    Într-o ediție transmisă live de Gândul, prof. univ. dr. sociologul și geopoliticianul Dan Dungaciu oferă o analiză profundă asupra modului în care Europa este percepută de administrația Trump. Administrația Trump a adoptat o abordare unilaterală în relațiile internaționale, ceea ce a afectat semnificativ percepția europeană asupra SUA. Un sondaj recent arată că majoritatea europenilor văd SUA ca pe un „partener necesar”, dar nu ca pe un „aliat”. Potrivit lui Dungaciu, americanii privesc Europa ca pe un teritoriu „muribund”, care și-a pierdut relevanța pe scena globală. Această percepție influențează modul în care SUA abordează relațiile cu statele europene, considerând zona drept …
  • Nicușor Dan, întrebat dacă l-ar păstra premier pe Marcel Ciolacu: „La momentul preluării mandatului, da.”
    Nicușor Dan, candidat independent la alegerile prezidențiale, a fost întrebat marți la o emisiune Fanatik dacă l-ar păstra premier pe Marcel Ciolacu. „La momentul preluării mandatului, da. După care va exista o negociere cu partidele parlamentare occidentale”, a spus el. De asemenea, edilul a fost întrebat dacă l-ar susține pe Cristian Ghinea pentru funcția de prim-ministru. Nicușor Dan a evitat să ofere un răspuns clar, spunând că ipoteza nu există în actualul context parlamentar. Chiar și după ce Denise Rifai i-a cerut insistent un „da” sau „nu”, acesta a rămas ferm pe poziții, argumentând că o astfel de posibilitate nu se regăsește …
  • „Emil Boc la CCR”: Nu-i așa că vă place reforma constituțională?
    Vestea că Emil Boc ar fi în cărți pentru un post de judecător la Curtea Constituțională a României a produs stupoare și critici deopotrivă. Ce îl recomandă? Unii cred că este vorba despre o sinecură, altii se revoltă de-a dreptul: Emil Boc a încălcat în mod ostentativ Constituția în guvernarea sa alături de Traian Băsescu. Iată câteva reacţii Gheorghe Piperea, europarlamentar AUR și avocat În continuare, politicienii „pro-europeni” consideră CCR o redută care nu poate fi lăsată la latitudinea profesioniștilor și a oamenilor cu coloană vertebrală din justiție. Poate că nu știți, dar în mai se vacantează 3 posturi de judecător la CCR. …
  • Camera Deputaţilor dezbate şi votează moţiunea simplă a AUR împotriva ministrului Predoiu
    Deputaţii dezbat şi votează miercuri moţiunea simplă depusă de grupul parlamentar al AUR împotriva ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, prin care cer demiterea din funcţie a acestuia, precum şi analiza în vederea iniţierii urmăririi penale „pentru faptele săvârşite în exercitarea funcţiei”. Deputaţii AUR cer, în moţiunea simplă „De la democraţie la regim hibrid: România sub jugul poliţiei politice asmuţite de ministrul Predoiu”, demiterea din funcţie a ministrului Afacerilor Interne şi analiza în vederea iniţierii urmăririi penale a acestuia „pentru faptele săvârşite în exercitarea funcţiei”. „Astăzi, ne aflăm în faţa unei realităţi dureroase: democraţia românească este mai fragilă ca niciodată. (…) Consecinţele …
  • VIDEO Schimb incendiar de replici între Marius Tucă și Victor Ponta: Ești absolut penibil, Victore!
    Candidatul independent la alegerile prezidențiale, Victor Ponta, a participat la emisiunea lui Marius Tucă de la Gândul, iar între cei doi a izbucnit un conflict. Discutând pe tema Bogdan Peșchir (BogPR), Marius Tucă i-a zis lui Victor Ponta că acesta este sistemul ”pe care l-ați creat”, iar când Ponta a încercat să explice că el nu mai este la putere și ”nu am chef de bășcălie”, Marius Tucă i-a replicat că ”ești absolut penibil”. Redăm în continuare dialogul dintre Marius Tucă și Victor Ponta: Marius Tucă: Ăsta este sistemul pe care l-ați creat, Victor! Victor Ponta: Tu l-ai creat, că tu ești jurnalist …
  • Oamenii lui Marine Le Pen compară situația din România cu ceea ce se întâmplă acum în Franța: Se pregătesc proteste uriașe
    Partidul suveranist Rassemblement National (RN, Reuniunea Naţională) din Franţa a reacţionat violent, marţi, la decizia-şoc care, în acest stadiu, o împiedică pe Marine Le Pen să candideze la alegerile prezidenţiale din 2027, denunţând o „tiranie a judecătorilor”, comparând situația din Franța cu cea din România. Ameninţările extremei drepte la adresa judecătorilor au determinat autorităţile să deschidă o anchetă, iar judecătoarea care a pronunţat sentinţa în cazul Le Pen a fost pusă sub protecţie. Între timp, justiţia a anunţat că o decizie în apel va fi pronunţată „în vara anului 2026”, cu mult înainte de alegerile prezidenţiale. Cu toate acestea, Marine Le Pen a decis …
  • Ponta, din nou de partea greșită a istoriei
    Jocurile murdare din spatele scenei politice capătă noi dimensiuni pe măsură ce alegerile locale se apropie. În centrul acestui nou scandal se află Victor Ponta, fostul premier transformat între timp într-o piesă obedientă a sistemului, acuzat că joacă un rol esențial în strategia de manipulare electorală menită să-l mențină pe Nicușor Dan în funcția de primar general al Capitalei. Surse politice și analiști independenți susțin că Ponta, prin noua sa formațiune sau diverse inițiative politice controlate din umbră, are misiunea clară de a fragmenta votul suveranist, direcționându-l subtil către proiecte-fantomă menite să disipeze sprijinul popular pentru candidații autentici ai schimbării. …
  • Americanii negociază direct cu Rusia: vor să cumpere Nord Stream
    Se pare că un investitor american vrea să cumpere gazoductul „Nord Stream” din Marea Baltică, care merge din Rusia până în Germania. Ce înseamnă acest lucru în lumina relațiilor de încălzire dintre SUA și Rusia și cum va reacționa Germania? Miercuri, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a confirmat că refacerea gazoductului „Nord Stream” a fost discutată în cadrul discuțiilor cu SUA privind Ucraina. Anterior, germanul „Handelsblatt” a raportat că un investitor american a solicitat guvernului SUA să cumpere conducta, scrie fakti.bg. Deputatul CDU Thomas Barais a salutat ideea într-o postare lungă pe LinkedIn, menționând „cât de întreprinzători sunt prietenii noștri americani”. „Când …
  • Vucic: „Mulțumită lui Orban, NATO nu a putut lansa atunci un atac terestru”
    Serbia și Ungaria au convenit marți asupra întăririi cooperării militare bilaterale și au semnat, la Belgrad, un acord privind planul acestei cooperării pe anul 2025, informează agențiile de presă Tanjug și MTI, citate de Agerpres. Documentul, care operaționalizează cooperarea strategică dintre Serbia și Ungaria, a fost semnat de ministrul sârb al apărării, Bratislav Gasic, și de omologul său ungar, Kristof Szalay-Bobrovniczky. La ceremonie au fost prezenți, de asemenea, președintele sârb Aleksandar Vucic și șeful de Stat Major al armatei sârbe, generalul Milan Mojsilovic. „Este deosebit de important în mediul internațional de astăzi în rapidă schimbare ca Serbia și Ungaria să …
  • Avram Gal: „România riscă să piardă sprijinul SUA dacă Nicușor Dan ajunge președinte”
    Omul de afaceri clujean Avram Gal, un susținător declarat al lui Donald Trump, avertizează că România ar putea pierde sprijinul strategic al Statelor Unite dacă Nicușor Dan câștigă alegerile prezidențiale. Într-o postare pe Facebook, acesta susține că Dan este un „produs al rețelei Soros” și că alegerea sa ar duce țara într-o direcție „obedientă față de Bruxelles” și îndepărtată de Washington. Omul de afaceri Avram Gal, cunoscut pentru pozițiile sale conservatoare și sprijinul acordat fostului președinte american Donald Trump, lansează un avertisment cu privire la viitorul relației dintre România și Statele Unite. Într-o postare pe Facebook, Gal susține că, în …
  • Adrian Axinia (AUR): Romașcanu lasă buzoienii pentru 20 000€/lună
    ”Lucian Romaşcanu, cel mai apropiat colaborator al lui Marcel Ciolacu, omul ales să fie preşedintele CJ Buzău, tocmai a primit un vot de validare ca membru al Curții de Conturi Europene din partea României. Este cel mai bun indiciu că Marcel Ciolacu ştie şi el că, după prezidenţiale, vine sfârşitul politic. Până atunci, încearcă să-şi plaseze colaboratorii cât mai aproape de caşcaval. Şi pentru că poate vă întrebaţi de ce ar alege cineva să părăsească şefia CJ, răspunsul este simplu: salariul de la Curtea de Conturi a UE depăşeşte 20.000 de euro lunar. Ştiam asta încă de pe vremea precedentului …
  • Furtul tezaurului dacic. „Despăgubiri doar în baza asigurării”
    La două luni de la furtul comorilor de aur din tezaurul dacic expus la un muzeu din Olanda, ministrul culturii, Natalia Intotero, a declarat într-o intervenție pentru B1 TV că nu există noutăți cu privire la ancheta autorităților olandeze. În privința despăgubirilor, Natalia Inotero a precizat că obiectele nu erau reevaluate legal în momentul furtului, astfel că statul poate primi despăgubiri doar în baza asigurării. “Au trecut deja 2 luni de când am asistat cu toții la această tragedie. Până în momentul de față alte informații nu avem și așa cum am aflat cu toții această componentă de a transmite …
  • România în colaps maternal: Nașteri fără control prenatal și un sistem sanitar în derivă
    Femeile din România sunt abandonate de un sistem sanitar nefuncțional, care le refuză accesul la îngrijire prenatală și le expune unor riscuri enorme în timpul sarcinii și nașterii. Copiii nou-născuți devin victime nevinovate ale unui haos medical în care prevenția este inexistentă, iar spitalele sunt suprasolicitate și prost finanțate. Într-o țară în care mortalitatea infantilă rămâne la cote alarmante, statul continuă să ignore realitatea cruntă a mamelor și a bebelușilor lăsați fără asistență medicală adecvată. România se confruntă cu o criză profundă în sănătatea maternală, cu un număr alarmant de nașteri fără control prenatal și o rată îngrijorătoare a mortalității …
  • De ce este fals sondajul lui Nicușor Dan
    Ultimul sondaj de opinie este realizat la comanda lui Nicușor Dan. Calculele sociologice arată artefacte de manipulare. Vă prezentăm o analiză a datelor care prevăd o finală între George Simion și Crin Antonescu în turul al II-lea al alegerilor din acest an. Analizăm și cifrele ascunse din sondajul care a încins spiritele în România. CUPRINS Sondajul comandat de Nicușor Dan Analiza voturilor din 2024 de la prezidențiale Cele mai probabil rezultate la alegerile prezidențiale Nicușor Dan îl folosește pe Ponta pe post de sperietoare în sondaj Scopul sondajului prezentat de Nicușor Dan Sondajul comandat de Nicușor Dan Potrivit cercetării realizate …
  • Crin Antonescu citează din Ion Antonescu în direct la TV: „Români, treceți Prutul!”
    Candidatul la alegerile prezidențiale, Crin Antonescu, a citat în direct la Antena 3 CNN un celebru ordin al mareșalului Ion Antonescu, rostit în 1941: „Români, treceți Prutul!”. Politicianul a precizat însă că îndeamnă la o „trecere” simbolică, prin tehnologie și cooperare, nu prin război. Totuși, declarația a stârnit controverse, având în vedere legislația care interzice promovarea cultului unor persoane asociate cu regimuri fasciste. În cadrul unei emisiuni difuzate luni seară la Antena 3 CNN, Crin Antonescu a făcut o declarație surprinzătoare, citând un ordin istoric dat de mareșalul Ion Antonescu în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. „Sper să fiu, …
  • Georgică Severin, membru CNA: În cazul jurnalistului Marius Tucă s-a încălcat principiul protejării dreptului la opinie și la liberă exprimare, garantat de articolul 30 din Constituția României
    Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a cerut săptămâna trecută scoaterea unui videoclip cu jurnalistul Marius Tucă de pe YouTube, videoclip în care acesta a acuzat BEC-ul de „lovitură de stat“ în cazul eliminării lui Călin Georgescu. Georgică Severin, membru al CNA, singurul care a votat împotriva eliminării videoclipului cu Marius Tucă a explicat pe Facebook că în poziția CNA s-a încălcat principiul protejării dreptului la opinie și la liberă exprimare, garantat de articolul 30 din Constituția României. „Opinia separată a lui Georgică Severin, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, privind decizia CNA nr. 187 din 26.03.2025 În legătură cu decizia …
  • Robert Turcescu: Încă un semn că vine marea lovitură – SUA nu vor recunoaşte legitimitatea alegerilor din mai
    Jurnalistul Robert Turcescu face analiza momentului după ce fostul președinte Traian Băsescu a anunțat că Statele Unite și mai multe țări europene nu vor recunoaște alegerile prezidențiale din luna mai. Turcescu susține că fostul șef al statului cere turul 2 înapoi atunci când zice „statul român trebuie să acționeze din timp”. La rândul său, Marius Tucă a dezvăluit că Traian Băsescu a primit semnale clare că Statele Unite nu vor recunoaște noul președinte al României, care va fi ales în luna mai. De altfel, jurnalistul susține că vor mai fi reacții din partea lui Trump cu privire la anularea alegerilor.
  • Zidul Berlinului s-a ridicat din nou şi trece prin faţa casei fiecărui alegător; Agenția Europeană pentru Combaterea Democrației avansează
    „Zidul Berlinului s-a ridicat din nou și trece, acum, prin casa fiecărui alegător. Europa e din nou împărțită între cei ce vor să trăiască după regulile de bază ale democrației și cei ce vor să facă din democrație un sistem cu cîștigător unic. În Franța, riscul unei confruntări democratice la prezidențialele din 2027 a fost înlăturat, cu obișnuita decizie semnată de brațul juridic al aristocrației”, scrie Traian Ungureanu. „Parodia solemnă a Justiției, complet independentă de bun simț, onoare și adevăr, a fost chemată la ordin și s-a executat. Prețul cerut alegătorilor e acea naivitate vecină cu imbecilitatea care impune cetățenilor …
  • Sistemul vrea să îl numească judecător la CCR pe bufonul Emil Boc
    Președintele CCR, Marian Enache, și judecătorii Livia Stanciu și Attila Varga își încheie, în aceste luni, mandatele de la Curte și pentru cele trei posturi care devin vacante au început deja luptele între cei care le doresc. Printre aceștia, au declarat surse politice, s-ar afla Emil Boc, primarul Clujului, Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi, și Csaba Asztalos, președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării. Nominalizarea pentru unul dintre cele trei mandate este făcută de Președintele României, iar celelalte două sunt alocate, conform algoritmului politic, PSD și UDMR. La PSD este în cărți Robert Cazanciuc pentru un post de judecător la CCR, dar mandatul este dorit …
  • Miron Mitrea îl desființează pe Victor Ponta: „El a fost proeuropean, a fost globalist, a fost proamerican, apoi n-a mai fost proamerican”
    Consultantul politic Miron Mitrea lansează un atac dur la adresa lui Victor Ponta, pe care îl acuză de oportunism și trădare politică. Mitrea susține că Ponta a fost introdus în cursa electorală pentru a slăbi poziția lui Crin Antonescu, dar și-a trădat inclusiv susținătorii inițiali. De asemenea, fostul lider PSD atrage atenția asupra influenței „grupului de la Cluj” și asupra impactului pe care o eventuală înfrângere a lui Antonescu l-ar putea avea asupra PSD. Într-o intervenție la Realitatea Plus, consultantul politic Miron Mitrea a analizat situația politică actuală, criticând dur modul în care Victor Ponta își construiește cariera politică. Potrivit …
  • Dictatură în Europa! După România și Franța, urmează Polonia?
    După ce autoritățile din România au interzis participarea lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale repetate, după ce justiția din Franța a interzis participarea Marinei Le Pen la alegerile prezidențiale din 2027, președintele Andrzej Duda se teme că ar veni rândul candidaților ultraconservatori din Polonia, unde alegerile prezidențiale sunt programate în mai 2025. ”Agenției pentru Securitate Internă din Polonia (ABW) i s-ar fi cerut să contacteze serviciul secret din România pentru a afla ce fel de materiale au fost folosite de Curtea Constituțională din România pentru a invalida alegerile de acolo”, a spus Stanislaw Zaryn, consilier al președintelui Duda, într-un interviu despre …
  • În plină campanie electorală, Daniel Băluță l-a dat în judecată pe Nicuşor Dan și va depune o plângere penală
    Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, l-a dat în judecată pe primarul general, Nicușor Dan, acuzându-l de blocarea refacerii Planșeului Unirii, o lucrare esențială pentru siguranța Capitalei. Băluță a declarat că Nicușor Dan refuză să semneze avizul necesar și a anunțat intenția de a depune o plângere penală împotriva acestuia pentru abuz în serviciu și alte acuzații grave. Într-o acțiune fără precedent, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a intentat un proces împotriva primarului general, Nicușor Dan, pe fondul unui conflict legat de refacerea Planșeului Unirii, o structură construită în 1935 și care prezintă un pericol iminent de prăbușire, potrivit specialiștilor. Băluță …
  • România va suferi întreruperi de curent electric între 1-4 aprilie 2025 – Orașele afectate și măsurile de precauție
    În perioada 1-4 aprilie 2025, mai multe zone din București, Ilfov, Giurgiu, Târgoviște și Timiș vor rămâne fără energie electrică din cauza lucrărilor de modernizare a rețelei de distribuție. Locuitorii sunt sfătuiți să se pregătească pentru întreruperi programate de curent între orele 9:00 și 17:00. Rețele Electrice Muntenia a anunțat întreruperi programate ale curentului electric în perioada 1-4 aprilie 2025, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare a rețelei de distribuție electrică. Locuitorii din mai multe orașe și localități vor fi afectați de întreruperi de curent, în intervalul orar 9:00-17:00. În București, întreruperile vor afecta diverse sectoare ale capitalei între 1 …
  • România construiește nave de război pentru Olanda, dar își ignoră propria flotă
    România construiește două nave de sprijin pentru Olanda la șantierul Damen din Galați, în timp ce Marina Națională a României rămâne cu echipamente învechite și subfinanțate. Deși România are capacități navale impresionante, flota sa militară nu beneficiază de investițiile necesare pentru modernizare. Acest decalaj ridică întrebări despre prioritățile guvernului în domeniul apărării și despre securitatea propriei flote. În timp ce România investește masiv în construcția de nave militare pentru Olanda, propria sa flotă rămâne deficitară și subfinanțată. La șantierul Damen din Galați, aproximativ 2.000 de români lucrează la construcția a două nave de sprijin, destinate să ajute fregatele olandeze din …

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button