Orban: „Nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive”

Autoritățile din România nu intenționează, în acest moment, să ia alte măsuri restrictive în contextul pandemiei, a declarat, marți seara, premierul Ludovic Orban.
În contextul în care România a ajuns marți la 104 decese, Orban a fost întrebat, în Franța, dacă a mai discutat cu preşedintele Iohannis.
„Este o preocupare constantă a mea, ca premier, tratarea serioasă a fiecărui element din lupta contra pandemiei. Chiar şi astăzi am vorbit cu domnul ministru Tătaru, de două ori, de asemenea, am comunicat cu alţi reprezentanţi ai autorităţilor din România pe temele luptei anti-COVID şi, evident, cu preşedintele suntem într-un dialog permanent”, a răspuns premierul.
Reporterul a insistat spunând că a văzut o declaraţie a vicepremierului Raluca Turcan care anunţa noi restricţii în zona mall-urilor şi noi măsuri pe care le va lua Guvernul.
„Nu cunosc aceste declaraţii. Noi luăm decizii. Când avem de anunţat, deciziile le anunţăm public. (…) Poate s-a referit la cinematografe din mall-uri sau restaurantele din mall-uri, care sunt afectate de restricţiile care sunt impuse când se depăşeşte indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conţinutul declaraţiei. La ora actuală nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive, ci intenţionăm să aplicăm legislaţia – hotărârea de guvern privind starea de alertă, ordinele comune, practic, să implementăm măsurile dispuse pentru depăşirea fiecărui prag stabilit”, a spus premierul.
- Austeritatea lovește economia reală: companiile din România intră în regim de avarie și își îngheață investițiileMediul de afaceri din România este în colaps tăcut, iar semnalul de alarmă vine dintr-un studiu recent: peste o treime dintre companii acuză un impact economic sever. Sub presiunea fiscală, instabilitatea politică și măsurile de austeritate impuse de guvernul Bolojan, firmele taie investiții, amână angajări și reduc drastic planurile de extindere. În loc de dezvoltare, …
- Serbia îşi va repatria rezerva de aur pentru a asigura securitatea acesteia în perioade de crizăBanca Naţională a Serbiei intenţionează să readucă pe teritoriul naţional întreaga rezervă de aur, care o valoare de aproximativ şase miliarde de dolari, pentru a asigura securitatea acestei rezerve în perioade de criză, informează agenția de știri Bloomberg, citată de Agerpres. Asta va face din Serbia prima ţară din Europa de Est care nu păstrează …
- Tezaurul dispare, România încasează doar 5,7 milioane pentru o pierdere neprețuităDupă șase luni de tăcere și lipsă de responsabilitate, România cere despăgubiri pentru artefactele dacice furate dintr-un muzeu olandez. Coiful de la Coțofenești și trei brățări din aur, clasate drept tezaur național, au dispărut fără urmă, iar statul român se mulțumește cu o compensație de 5,7 milioane de euro. Obiectele nu au fost recuperate, nimeni …
- Bolojan cedează în fața PNL și PSD: Anghel Saligny scapă de austeritate, dar românii de rând rămân sub presiunePremierul Ilie Bolojan a dat înapoi din Pachetul 2 de austeritate, dar nu în urma protestelor publice sau a nemulțumirilor sociale, ci la presiunea liderilor PSD și PNL. Programul Anghel Saligny, pe cale să fie tăiat, a fost salvat de o Coaliție preocupată mai degrabă de interesele locale și de conservarea influenței politice decât de …
- Cenzură academică în Ministerul Educației: Daniel David a ascuns analiza care critica Legea lui BolojanMinistrul Educației, Daniel David, este acuzat de o acțiune fără precedent de cenzură instituțională. O analiză științifică realizată de Institutul de Științe ale Educației, care avertiza asupra riscurilor majore ale măsurilor impuse prin Legea lui Bolojan, a fost drastic modificată și aproape complet suprimată de minister. Pasaje-cheie și concluzii critice au fost eliminate, iar cercetătorii …