Un şef de ocol silvic, doi ingineri silvici, doi pădurari, un şef de district şi administratorul unei firme, reţinuţi pentru 24 de ore, pentru luare de mită, fals intelectuat şi furt de arbori

Şapte persoane, printre care un şef de ocol silvic, doi ingineri silvici, doi pădurari au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii gorjeni pentru comiterea mai multor infracţiuni printre care luare de mită, fals intelectuat şi furt de arbori.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a şapte persoane, suspectate de săvârşirea unor infracţiuni.
Este vorba de şeful unui ocol, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, instigare la fals intelectual în formă continuată, instigarea la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori.
Procurorii mai anchetează un inginer silvic, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (săvârşită în luna mai 2018), fals intelectual, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori.
Mai sunt anchetaţi un şef de district şi un inginer silvic pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi favorizarea infractorului şi administratorul unei societăţi comerciale cu profil exploatări forestiere, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la tăiere nelegală de arbori, instigare la furt de arbori, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi instigare la fals intelectual.
De asemenea, au mai fost reţinuţi un pădurar în cadrul unui ocol silvic, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori, complicitate la furt de arbori şi un pădurar de canton în cadrul unui ocol silvic, anchetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere nelegală de arbori, furt de arbori, folosirea unor dispozitive false de marcare şi folosirea funcţiei în scopul favorizării unor persoane.
“Ancheta continuă, fiind condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun”, se arată în comunicat.
Sursa citată a menţionat că în această cauză, care este una complexă, au fost făcute 22 de percheziţii domiciliare.
Sursa: News.ro
- Maia Sandu invită firmele românești să investească în Republica Moldova, dar cu riscuri majorePreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat o invitație companiilor românești de a investi în țara vecină, subliniind beneficiile financiare din partea Uniunii Europene, dar fără a menționa incertitudinile economice și politice care ar putea afecta aceste investiții. În cadrul Forumului Economic „Investiţii – Dezvoltare – Integrare Europeană” de la Chişinău, Maia Sandu a subliniat …
- Controalele ANPC s-au transformat într-un spectacol al opulenței: Piedone cu cizme de 624 de euroCristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 și actual președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a reușit să atragă atenția, dar nu datorită măsurilor luate în cadrul controalelor sale, ci datorită unui detaliu vestimentar care a devenit rapid un simbol al luxului ostentativ: cizmele sale de 624 de euro. În timp ce …
- Șefa UPU de la Spitalul Județean Constanța dată afară pe motiv că „e nevoie de un bărbat” pentru funcție: un abuz flagrant de discriminare!Managera Spitalului Județean Constanța a decis să o demită pe șefa Unității de Primiri Urgențe, dr. Rodica Tudoran, sub pretextul că funcția ar trebui ocupată de un bărbat. Aceasta a justificat schimbarea prin nevoia unui lider care „să poată alerga între heliport și spital”, un discurs profund discriminatoriu. Incidentul a stârnit un val de reacții …
- Cererea americană de ouă din România respinsă din cauza reglementărilor UEAmericanii au solicitat ouă din România pentru a suplini deficitul cauzat de epidemia de gripă aviară, însă legislația sanitar-veterinară europeană și condițiile impuse de SUA fac imposibilă îndeplinirea cerințelor, lăsând țările europene într-o poziție vulnerabilă pe piața internațională. Statele Unite au adresat o cerere pentru importul de ouă din România, dar livrările nu pot fi …
- Economia României în pericol: Inflația și concedierile amenință industriile auto și conexeIndustria auto românească se confruntă cu riscuri majore din cauza taxelor impuse de Statele Unite, iar un val de concedieri este iminent. Pe lângă aceste probleme, inflația continuă să erodeze puterea de cumpărare a românilor, iar prognozele economice sugerează o înrăutățire a situației pe termen scurt. România se află într-un moment extrem de delicat din …