Percheziţii ale poliţiştilor capitalei într-un dosar de furt calificat din societăți comerciale

Joi, 8 octombrie, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare opt mandate de percheziţie, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat din societăţi comerciale, contrabandă asimilată şi tăinuire, prejudiciul creat prin comiterea faptelor fiind estimat la 85.000 de lei.
Din datele şi probele administrate în cauză în perioada septembrie 2020 – până în prezent, de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că patru persoane, cu vârste cuprinse între 31 şi 55 de ani, ar avea preocupări de natură infracţională, pe linia furturilor din societăţi comerciale.
În urma investigaţiilor efectuate s-a reţinut în sarcina bănuiţilor săvârşirea a două infracţiuni de furt din societăţi comerciale, după cum urmează:
În noaptea de 11/12 septembrie a.c., prin efracţie, ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale din sectorul 4, iar prin forţarea uşii unui seif încastrat în perete au sustras mai multe bunuri, printre care 5 monede din aur de colecţie, o verighetă din aur şi două laptopuri, dar şi suma de 11.000 de dolari.
La data de 17 septembrie a.c., prin escaladare, respectiv folosindu-se de o frânghie legată de grilajul balconului, procedând la dezactivarea difuzorului exterior al sistemului de alarmă, ar fi pătruns în sediul unei societăţi comerciale, din sectorul 3, de unde ar fi sustras trei laptopuri şi patru telefoane mobile.
Astfel, la data menţionată au fost puse în aplicare opt mandate de percheziţie, dintre care două la puncte de lucru aparţinând unor societăţi comerciale, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, precum şi 19.000 de ţigarete de diferite mărci, ce nu aveau aplicat timbru fiscal, precum şi opt biciclete.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, contrabandă asimilată (deţinere a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă) şi tăinuire, faţă de patru bărbaţi fiind dispusă măsura arestului preventiv. Totodată, sunt efectuate verificări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Sursa: Agerpres
- Maia Sandu invită firmele românești să investească în Republica Moldova, dar cu riscuri majorePreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat o invitație companiilor românești de a investi în țara vecină, subliniind beneficiile financiare din partea Uniunii Europene, dar fără a menționa incertitudinile economice și politice care ar putea afecta aceste investiții. În cadrul Forumului Economic „Investiţii – Dezvoltare – Integrare Europeană” de la Chişinău, Maia Sandu a subliniat …
- Controalele ANPC s-au transformat într-un spectacol al opulenței: Piedone cu cizme de 624 de euroCristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 și actual președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a reușit să atragă atenția, dar nu datorită măsurilor luate în cadrul controalelor sale, ci datorită unui detaliu vestimentar care a devenit rapid un simbol al luxului ostentativ: cizmele sale de 624 de euro. În timp ce …
- Șefa UPU de la Spitalul Județean Constanța dată afară pe motiv că „e nevoie de un bărbat” pentru funcție: un abuz flagrant de discriminare!Managera Spitalului Județean Constanța a decis să o demită pe șefa Unității de Primiri Urgențe, dr. Rodica Tudoran, sub pretextul că funcția ar trebui ocupată de un bărbat. Aceasta a justificat schimbarea prin nevoia unui lider care „să poată alerga între heliport și spital”, un discurs profund discriminatoriu. Incidentul a stârnit un val de reacții …
- Cererea americană de ouă din România respinsă din cauza reglementărilor UEAmericanii au solicitat ouă din România pentru a suplini deficitul cauzat de epidemia de gripă aviară, însă legislația sanitar-veterinară europeană și condițiile impuse de SUA fac imposibilă îndeplinirea cerințelor, lăsând țările europene într-o poziție vulnerabilă pe piața internațională. Statele Unite au adresat o cerere pentru importul de ouă din România, dar livrările nu pot fi …
- Economia României în pericol: Inflația și concedierile amenință industriile auto și conexeIndustria auto românească se confruntă cu riscuri majore din cauza taxelor impuse de Statele Unite, iar un val de concedieri este iminent. Pe lângă aceste probleme, inflația continuă să erodeze puterea de cumpărare a românilor, iar prognozele economice sugerează o înrăutățire a situației pe termen scurt. România se află într-un moment extrem de delicat din …