Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, a pierdut procesul intentat statului român la CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins, joi, ca inadmisibilă acțiunea intentată statului român de către Mircea Băsescu.
Fratele fostului președinte a reclamat că nu a avut parte de un proces corect pentru că i-au fost respinse anumite probe de către instanțele din România. De asemenea, el a reclamat faptul că una dintre încercările de liberare condiționată i-a fost respinsă, că a fost purtat în cătușe în fața presei, dar și că s-a scurs în presă rechizitoriul întocmit de Parchet în cazul său. Judecătorii de la CEDO au respins toate cererile lui Mircea Băsescu.
Acțiunea la CEDO a fost depusă în luna septembrie 2017, după eliberarea fratelui fostului președinte.
Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că a primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat, astfel, decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016.
Sursa: G4Media
- Piedone se revoltă după apariția stenogramelor DNA: „Mi-a fost încălcat dreptul la viață privată!”Cristian Popescu Piedone reacționează vehement după ce stenograme ale unei discuții tensionate cu soția sa au apărut în spațiul public. Fostul președinte al ANPC acuză o gravă încălcare a vieții sale private și a demnității umane, în timp ce Ministerul Justiției și DNA oferă explicații cu privire la legalitatea publicării acestor interceptări. Cristian Popescu Piedone, …
- 27 de milioane de euro pentru incompetență: Angajații ARICE nu vorbesc nici engleză, nici limba țărilor în care sunt trimișiAgenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE), o instituție care ar trebui să promoveze România în lume și să atragă investiții, cheltuie anual zeci de milioane de euro, dar trimite în străinătate angajați care nu vorbesc nici măcar limba engleză. Dezvăluirea aparține chiar șefei diplomației române, Oana Țoiu, care denunță lipsa de performanță și …
- Bulgaria simte primele efecte ale aderării la zona euro: prețurile locuințelor cresc cu 18%Intrarea Bulgariei în zona euro începe deja să-și arate impactul asupra pieței imobiliare. Prețurile locuințelor au crescut cu 18% în 2025, impulsionate de cererea ridicată, inflația persistentă și speculațiile legate de trecerea la moneda unică. Experții estimează că 2025 va fi anul de vârf al ciclului imobiliar, urmat de o perioadă de stabilizare. Aderarea Bulgariei …
- Bulgaria, liderul disciplinei fiscale în UE. România crește alarmant datoria publicăBulgaria are cea mai mică datorie publică din Uniunea Europeană, de doar 23,9% din PIB, potrivit celor mai recente date Eurostat. România, deși situată la mijlocul clasamentului cu 55,9%, înregistrează una dintre cele mai rapide creșteri, cu un avans de 4,1% într-un singur trimestru, semn clar al unei tendințe periculoase alimentate de deficitele bugetare mari …
- 204 milioane de lei pierduți și autonomie financiară în colaps: Radiografia alarmantă a administrației din MureșRaportul Curții de Conturi pentru anul 2023 scoate la iveală o realitate îngrijorătoare: administrațiile publice din județul Mureș funcționează într-o stare de dependență acută față de fondurile de la București, au un grad scăzut de colectare a veniturilor proprii și sunt marcate de nereguli grave în cheltuirea banului public. Cu un minus de peste 204 …