Orban a intrat în conflict cu sindicaliştii din învăţământ
Premierul Ludovic Orban a declarat că profesorii au obligaţia să se adapteze oricărei situaţii.
„Nu pot accepta ideea că există cadre didactice care refuză să-şi exercite profesia şi misiunea. Dacă din 10 ore face numai şase ore, patru ore nu trebuie plătit, iar dacă refuză să predea online, din punctul meu de vedere, nu mai are ce căuta în sistemul de educaţie. Toţi avem conturi de Facebook, ştim ce înseamnă live-uri, cum să nu poţi să te adaptezi să predai online?”, a spus Ludovic Orban.
Declarația premierului Ludovic Orban este criticată de liderii sindicali din învățământ.
Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) din Iaşi, Laviniu Lăcusta, spune că anul acesta este o provocare pentru profesori, mai ales că Ministerul Educației nu a pus la punct toate procedurile, iar lipsurile tehnice sunt multe.
„Eu cred că este o declaraţie puţin cam hazardată şi tranşantă. Probabil sunt şi cazuri izolate de acest fel, la care face referire premierul, dar trebuie văzut şi concret contextul în care vorbim de un profesor care nu intră online. Nu în orice context putem spune că, pur şi simplu, un cadru didactic a refuzat să predea online. Ştiu foarte multe cazuri de colegi care s-au plâns că nu există, din punct de vedere tehnic, suficiente instrumente care să susţină nişte transmisiuni. Să nu uităm. Şcoala, din punct de vedere al pregătirii tehnice, a început foarte prost. Nu avem laptopuri, tablete, sunt foarte multe localităţi unde conexiunile sunt foarte slabe sau chiar inexistente la internet”, a spus Lăcusta.
Potrivit acestuia, Ministerul Educației ar fi trebuit să pregătească din vară acest an școlar.
„În această vară, ar fi trebuit, probabil, ca Ministerul să fi făcut mai multe pregătitri pentru începerea acestui an şcolar. Ne-ar fi trebuit acele coţinuturi pregătite, împachetate astfel încât să poată fi transmise elevilor prin această modalitate online”, a mai spus liderul sindical.
- Noi proteste în țară și în Capitală. Românii cer TURUL 2 înapoi! Tensiunile cresc în societateSunt din nou proteste în toată țara pentru reluarea turului 2! Oamenii au ieșit din nou în stradă după mai bine de două săptămâni de când primii protestatari au început să-și strige nemulțumirile. Românii se adună în marile orașe, dar și în Capitală. „Ieșiți din casă dacă vă pasă” strigă românii care s-au săturat de …
- Sute de blocuri din Capitală, fără căldură și apă caldă. Bucureștenii din Sectorul 6, cei mai afectațiSute de blocuri din Capitală au rămas duminică fără apă caldă și căldură din cauza unei probleme tehnice de la CET București Vest, a anunțat ELCEN. „ELCEN informează că în incinta CET București Vest, a intervenit în această dimineață o problemă neprevăzută la compresorul de gaz ce a determinat oprirea echipamentelor de bază din cadrul …
- Președintele AUR, George Simion, se află în Statele Unite ale Americii, acolo unde va participa la evenimentele prilejuite de învestirea noului președinte al SUA, Donald TrumpMenționăm că George Simion a fost invitat la aceste evenimente în calitate de vicepreședinte ECR și președinte al Alianței pentru Unirea Românilor. Informațiile privind eventuale sume de bani plătite pentru participarea la aceste evenimente sunt false, reprezentând dezinformări date de anumite trusturi de presă. Sâmbătă , 18 ianuarie, George Simion a participat la „Official Hispanic …
- Cum au ajuns bani europeni pentru sănătate la Antena 3 și România TV: 200.000 de euro reclamă într-un proiect derulat de Institutul Fundeni și UMF IașiBanii europeni ajung și în sistemul sanitar, dar acolo se întâmplă fie să-și piardă urma, din pricina lipsei de transparență a modului cum sunt cheltuiți, fie să se îndrepte spre buzunarele câtorva medici cadre universitare care conduc și secțiile din marile spitale. În 2018, Institutul Clinic Fundeni, ca lider de proiect, obținea aprobare pentru proiectul …
- „Una dintre marile tragedii ale politicii americane”: Biden îşi încheie aparent dezastruos cinci decenii în viaţa publică – NBC NewsJoe Biden a urcat în cea mai înaltă funcţie din America cu promisiunea de a uni ţara, de a-şi consolida partidul şi de a apăra democraţia. În schimb, la 82 de ani, Biden pleacă din Biroul Oval lăsând o naţiune divizată, un partid debusolat, în timp ce poporul american pune sub semnul întrebării însuşi respectul …