Știrile 60m.RO

Dacia a prezentat noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway. Dotări nemaiîntâlnite pe modelele constructorului român

Noile modele Dacia Logan, Dacia Sandero și Sandero Stepway au fost prezentate de constructorul român deținut de Renault. Totodată, au fost anunțate mai multe informații despre fiecare model.

Construite pe o platformă nouă, cele trei modele oferă noi dotări, noi motorizări și o variantă nouă de transmisie.

Noua Dacia Logan

Dacia Logan are faruri și stopuri noi, a crescut în dimensiuni cu 3,6 centimetri, ajungând la 4,39 metri, dar a și scăzut în înălțime cu 1 centimetru (1.501 mm înălțime). Spațiul disponibil la nivelul genunchilor pentru pasagerii din spate a crescut cu 42 mm și spătarele scaunelor din față oferă măsuțe rabatabile. Capacitatea portbagajului a crescut cu 18 litri, ajungând la 528 de litri, iar pragul de încărcare a fost coborât cu aproape 2 centimetri. Garda la sol este de 135 mm. Lățimea modelului este de 1.848 mm.

Noua Dacia Sandero

Dacia Sandero vine cu faruri și stopuri noi, însă garda la sol de 133 milimetri a rămas neschimbată. Lungimea este de 4,08 metri și înălțimea de 1499 mm. Sandero Stepway are o gardă la sol de 174 mm, protecții laterale și o alură de crossover. Capacitatea portbagajului pentru modelul Sandero este de 328 de litri. Lățimea modelului este de 1.848 mm.

Dotări interioare noi

La interior, atât Logan, cât și Sandero au volan care poate fi acum reglat pe înălțime și pe adâncime, iar opțional poate fi achiziționată o cotieră individuală sau centrală.

Indiferent de nivelul de echipare, modelele dispun un suport pentru smartphone, ecran pentru calculatorul de bord și comenzi pe volan pentru pilotul automat și limitatorul de viteză, precum și senzor de lumină și aprindere automată a farurilor.

În funcție de piață și de versiune, sunt disponibile, fie în serie, fie opțional, un sistem nou de climatizare, scaune față încălzite (începând din aprilie 2021), card mâini libere cu deschidere de la distanță a portbagajului, frână de parcare electrică, cameră de marșarier, senzori acustici față și spate pentru asistența la parcare și senzor de ploaie cu acționarea automată a ștergătoarelor de parbriz.

Pentru prima oară la Dacia, o trapă de pavilion vitrată cu deschidere electrică va fi disponibilă în cursul anului 2021 pe Sandero și Sandero Stepway.

Telefonul devine sistem de infotainment

Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt disponibile cu trei sisteme multimedia. În sistemul de bază, telefonul șoferului poate fi transformat într-un sistem multimedia printr-o aplicație gratuită și o conexiune Bluetooth sau USB. Există un loc dedicat pentru poziționarea telefonului în bord. Mai sunt disponibile sisteme infotainment cu ecran tactil de 8 inchi și compatibilitate Android Auto și Apple CarPlay.

Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt echipate în serie cu șase airbag-uri. Sistemele de asistență la conducere disponibile includ frânare automată de urgență, senzor de unghi mor, asistență la parcare și asistență la plecarea din rampă.

Motorizări pentru Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway

Lista motorizărilor pentru noile modele Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway oferă două variante pe benzină și o variantă benzină/GPL:

– Sce65, un motor cu trei cilindri, capacitate de 1 litru, aspirat, cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte

– TCe90, un motor cu trei cilindri, capacitate de 1 litru și turbocompresor, cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte sa o cutie automată CVT

– TCe 100 ECO-G, un motor nou în gamă, cu 3 cilindri, capacitatea de 1 litru, echipat cu turbocompresor și cu alimentare mixtă benzină/GPL, cuplat cu o cutie manuală cu 6 trepte

Noul Logan va fi comercializat în România, Spania, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Ungaria, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Muntenegru, Macedonia, Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Albania, Republica Moldova, Maroc, Noua Caledonie și Tahiti.

Sursa: Digi24

  • Ciolacu și-a crescut artificial postările de TikTok. Pe el de ce nu îl anchetează?
    Marcel Ciolacu a ajuns să fie vedetă pe TikTok peste noapte, dar nu pentru că ar fi un comunicator autentic sau un politician care atrage simpatia publicului. În spatele succesului său „spontan” de pe această platformă stă o companie plătită să-i gestioneze campania și să manipuleze algoritmul TikTok. Această strategie forțează expunerea excesivă a postărilor …
  • Burduja îi minte din nou pe români. După ce 3 luni am importat energie, a bătut puțin vântul și ne arată grafice instantanee
    Sebastian Burduja, ministrul energiei, a găsit o nouă metodă de a manipula opinia publică. După luni întregi de importuri masive de energie la prețuri exorbitante, Burduja vine cu grafice triumfaliste care arată că, într-un moment favorabil, România produce mai multă energie decât consumă. Evident, asta se întâmplă doar atunci când bate vântul sau când curge …
  • Director CE Oltenia: Nu este cărbune nici pentru două grupuri. Nu cred că există cărbune pentru trecerea iernii
    Directorul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, din cadrul CE Oltenia, afirmă că nu este cărbune nici pentru funcționarea a două grupuri energetice. Grupurile termocentralelor din cadrul Complexului Oltenia funcționează de pe o zi pe alta, a avertizat aceasta. Grupurile termocentralelor din cadrul Complexului Oltenia funcționează de pe o zi pe alta. Potrivit directorului SE Rovinari, Laurențiu Ciurel, …
  • Iohannis îi sfidează pe români dacă rămâne abuziv președinte. Poporul îl detestă
    Klaus Iohannis a ajuns într-un punct în care nu mai reprezintă nimic pentru români. Mandatul său, marcat de aroganță, tăcere complice și decizii discutabile, a transformat președinția într-o instituție disprețuită. Românii nu-l mai suportă. Îl detestă. Și pe bună dreptate. Cum poate un președinte care și-a anulat alegerile să mai pretindă că apără democrația? Cum …
  • România, primul loc în UE la decese din cauze tratabile
    Conf. Univ. Dr. Marius Ungureanu, director – Departamentul de Sănătate Publică, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, a vorbit pentru News.ro despre schimbările care ar trebui făcute în sistem în contextul studiului „Health at a Glance: Europe 2024. State of Health in the EU”, publicat recent de Comisia Europeană şi OCDE. Conform acestui raport, suntem pe primul …
Back to top button