La ȘPAGĂ erați primii, la război bateți înapoi. Rușine cadrelor medicale ce au abandonat lupta
Situația în sistemul medical este una dezastruoasă și asta o știm cu toții. În România un număr colosal de cadre medicale, doctori, asistente sau infirmiere au abandonat lupta.
O bună parte pe bună dreptate deoarece aveau o vârstă înaintată și riscul de contaminare era foarte mare. Pe de altă parte există tinere cadre medicale care și-au băgat concediu medical, concediu fără plată, sau pur și simplu au refuzat să mai vină la muncă. S-a întâmplat acest lucru datorită fricii de a nu fi contaminați.
Acești bravi luptători erau în prima linie când era vorba de luat șpagă.
Cât timp nu exista nici un risc și banii din prestarea serviciilor medicale intrau direct în buzunare, sub formă de șpagă, toată lumea era mulțumită. Acum când se pune problema să arate cât de profesioniști sunt și să își pună cu adevărat în valoare forța, o bună parte dintre ei aleg să fugă.
În militărie acest lucru se numește dezertare. Pretexte sunt destule, dar dacă în război am fi abandonat lupta, cu toate că lipsurile militare erau mari, nu mai construiam noi această țară.
Multe din persoane s-au contaminat cu coronavirus în spitalele din România. O bună parte sunt cadre medicale. Dar nu atât de mult lipsa de echipamente medicale reprezintă vină, căci această problemă există peste tot în lume la acest moment, ci slaba calitate a managerilor de spitale și dezastrul în care sistemul de șpăgi au împins sistemul medical. În fapt mulți s-au contaminat deoarece au tratat cu superficialitate această situație. Diferența este că de această dată superficialitatea îi afectează pe ei, nu pe pacienți.
Dar haideți să dăm și un exemplu. Nu vorbim aici doar de fufa de la Orăștie, unde este evident pentru toată lumea că domnișoara se pricepe mai bine la alte lucruri decât la medicină.
La Arad peste 100 de persoane au abandonat lupta. Acestea au cerut să intre în concediu. Când făceau coadă la luat șpăgi și oamenii mureau pe capete datorită sistemului medical, nimeni nu avea de comentat… Mai mult, se înghesuiau să plătească ca să aibă și ei un loc de muncă bine șpăguit.
Dar atenție: nu și-au prezentat demisiile ci și-au luat concediu… adică să nu piardă locul de muncă, după ce trece criza sanitară să vină înapoi că e locul cald și bun.