Procurorul din dosarul Hosu pleacă din DNA. Este nemulțumit de discuțiile privind concluziile puse în dosar

Procurorul Marian Gherman cere Consiliului Superior al Magistraturii să constate încetarea activității iîn cadrul DNA și continuarea la Parchetul Capitalei, potrivit ordinii de zi a ședinței Secției pentru procurori a CSM din 8 septembrie 2020.
Marian Gherman a fost procurorul de caz în dosarul Carpatica în care este judecat polițistul Dan Hosu, soțul șefei DIICOT, Giorgiana Hosu.
Potrivit unor surse judiciare, procurorul a fost nemulțumit de discuțiile din interiorul DNA privind concluziile pe care procurorul de ședință al DNA urma să le pună la ultimul termen al procesului. Potrivit acelorași surse, au existat opinii în cadrul DNA inclusiv în favoarea ideii ca procurorii să ceară achitarea inculpaților din dosar, în condițiile în care probele obținute de SRI pe mandat de siguranță națională (MSN) au fost anulate de instanță ca urmare a deciziilor CCR.
Până la urmă, procurorii DNA au pus concluzii de achitare doar pentru unul dintre inculpați, Ion Sorin Tatu, și au cerut condamnarea celorlați inculpați printre care soțul șefei DIICOT, polițistul Dan Hosu. Vezi detalii aici.
Chiar și așa, procurorul Gherman ar fi fost nemulțumit pentru că DNA a cerut achitarea lui Tatu.
Pe de altă parte, procurorul Gherman era luat în vizor de conducerea DNA după ce a încasat achitare în dosarul Rușanu, au explicat sursele G4Media.ro. Fostul șef al ASF, Dan Radu Rușanu, a fost achitat definitiv după ce a stat câteva luni în arest preventiv ca urmare a unui dosar întocmit de procurorul Marian Gherman.
Procurorul Gherman a activat și la DIICOT București, unde a instrumentat unul dintre dosarele lui Nuțu Cămătaru.
- Lista scumpirilor de la 1 iulie. Energie, RCA, carburanți și rovinietă. Bugetele familiilor românești, din nou sub presiuneDe la 1 iulie 2025, românii se confruntă cu o nouă rundă de scumpiri, odată cu încheierea mai multor măsuri de plafonare aplicate de stat. Prețurile cresc semnificativ la electricitate, polițele RCA, carburanți și rovinietă, afectând direct cheltuielile lunare ale gospodăriilor. Începând de astăzi 1 iulie intră în vigoare o serie de scumpiri majore care …
- Rețea de corupție adâncă: Statul român a dat buletine false pentru mii de străini. Funcționarii publici, parte din mecanismul ilegalPeste 7.000 de străini din Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova au obținut acte românești în baza unor documente falsificate, cu sprijinul direct al unor funcționari publici. Marți, autoritățile au efectuat peste 200 de percheziții într-un dosar care scoate la lumină un mecanism corupt adânc înrădăcinat în instituțiile statului. România se confruntă cu un nou …
- Elena Udrea va fi eliberată din închisoareFostul ministru al Turismului, Elena Udrea, va fi eliberată condiționat din penitenciar, după ce Judecătoria Ploiești a admis cererea depusă în acest sens. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs de procurori în termen de trei zile. DNA a contestat deja eliberarea, susținând că Udrea nu s-ar fi reabilitat în detenție. Judecătoria …
- Începând de astăzi, Danemarca introduce serviciul militar obligatoriu pentru femeile peste 18 aniDe la 1 iulie 2025, Danemarca devine oficial una dintre primele țări europene care aplică serviciul militar obligatoriu în mod egal pentru bărbați și femei. Toți cetățenii cu vârsta de peste 18 ani pot fi selectați prin tragere la sorți pentru un stagiu militar de 11 luni. Măsura intrată azi în vigoare a stârnit deja …
- Marius Lulea (AUR): „Politicienii nu dispar, se transformă. România a inventat teleportarea administrativă”Marius Lulea, prim-vicepreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), critică dur modul în care politicienii români se mențin constant în funcții plătite din bani publici, indiferent de rezultatele sau demiterea lor. Într-o declarație ironică, acesta compară fenomenul cu legea conservării energiei, acuzând clasa politică de crearea unui „perpetuum mobile politic” care funcționează pe spinarea cetățeanului. …