Consiliul Legislativ despre OUG pentru amânarea dublării alocațiilor: Încalcă drepturile și separația puterilor

Consiliul Legislativ a avizat negativ ordonanța de urgență a guvernului privind amânarea dublării alocațiilor. În avizul de opt pagini, Consiliul Legislativ menționează că actul normativ încalcă legea fundamentală în mai multe privințe, prin lipsa fundamentării, prin încălcarea unor drepturi fundamentale, prin încălcarea separației puterilor în stat.
Documentul integral poate fi consultat AICI!
Ordonanţa privind creşterea alocaţiilor pentru copii a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Începând din luna septembrie, alocaţiile vor creşte cu 20%.
În luna septembrie, alocaţiile vor creşte după următorul model:
– De la 156 lei la 185 lei pentru copiii între 2 şi 18 ani
– De la 311 lei la 369 lei pentru copiii între 0 şi 2 ani
Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a explicat majorările: „Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta şi cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creştere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creşteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie şi 1 iulie, cu câte 20%, şi la fel în 2022”.
Copiii vor primi alocaţii până la finalul lui 2022 după cum urmează:
– 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani pentru copiii cu handicap
– 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsî între 2 ani şi 18 ani.
- Cătălin Ghinăraru (AUR): „Aproape o treime din forța de muncă cu studii superioare lucrează în sectorul public. E una dintre marile probleme ale economiei românești.”„Aproape o treime din forța de muncă cu studii superioare lucrează în sectorul public. E una dintre marile probleme ale economiei”, spune dr. Cătălin Ghinăraru, profesor la Universitatea București și membru AUR. Avem o piață a muncii dezechilibrată, cu prea mulți absolvenți de studii superioare angajați în sectorul public și prea puține locuri pentru cei …
- Cornel Nistorescu: „Călin Georgescu e anchetat pentru că nu a solicitat niciun leu de la bugetul statului în campanie; cu Nicuşor Dan, care solicită 12 milioane de euro restituirea unor bani cheltuiți din împrumuturi și donații (încă netransparente) nu e nicio problem㔄Citesc un raport al Asociației Pro Infrastructura care afirmă că: „Cu un ordin de începere emis pe 1 septembrie 2023, după o ceremonie electorală de prost gust regizată cu ocazia primei lopeți din 5 iunie 2024, metroul ușor clujean n-are nici finanțare asigurată, nici proiect tehnic finalizat deci nici autorizație de construire, însă debordează de …
- Marian Enache nu se dă dus de la CCR fără prime de lux, pentru el și colegii luiFostul șef al CCR ține morțiș, deși țara este cu buzunarele rupte, să primească acei 35.000 de euro sub formă de primă de pensionare. În ultima ședință a CCR cu el pe scaunul de șef, Marian Enache le-a propus colegilor ca CCR să trimită o adresă către Ministerul de Finanțe, prin care să explice că …
- Von der Leyen becomes extremely vulnerable after AUR censure motion – Pandora’s Box has been openedUrsula von der Leyen narrowly survived the motion of no confidence initiated in the European Parliament, but the political cost was enormous. Confronted for the first time with such a procedure, the President of the European Commission was forced to bow to political pressure and make explicit concessions in order to avoid dismissal. The main …
- Planul premeditat de distrugere a PSD. Grindeanu și Paul Stănescu – executanții din interiorPartidul Social Democrat nu este distrus de adversari, ci de cei care îl conduc. Ceea ce vedem azi nu este o simplă decădere politică, ci rezultatul unui plan premeditat, atent executat, cu pași calculați, de către oameni plantați strategic în vârful formațiunii. Sorin Grindeanu și Paul Stănescu nu sunt victimele unui context nefavorabil, ci pionii …